KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYON KARARLARI AÇIKLANDI

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber, geçtiğimiz hafta kurban komisyonu toplanırken, Kurban Komisyonu’nun da birçok karar alındı.

Tarih: 12.06.2023 19:14 Güncelleme: 12.06.2023 19:19
KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYON KARARLARI AÇIKLANDI

www.erzurumgunebakis.com/ Muhammet YILMAZ

Kesim yerleri belirlendi, deri satış noktaları ve kurban satış noktaları belirlendi. Sahte paralar ile yapılan satışlar için önlem alınacağı belirtildi. Kurban kesim ve satış yerlerinin merkezini oluşturan Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı’nda toplamda 3 tane mobil kurban kesim konteynırı olacağı kararına varıldı. 

Veteriner hekimlerin de kurbanlık olan hayvanların, kurbanlık durumunu tespit etmesi kararlaştırıldı. 

Kurban satış yerleri konusunda Kurban Komisyonu’nda 2 yer belirlenirken,  bu yerlerden birincisi Erzurum Büyükşehir Belediyesi Doğu Anadolu Hayvan Pazarı Hayvan Toplama ve Satış Merkezi,  Pasinler yolu üzeri canlı hayvan borsası Palandöken İkinci yer olarak Erzurum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği Hayvan Pazarı  Kayapa Mahallesi Er ve Süt Kurumu arkası Aziziye ilçesinde yer alıyor.  

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Kurban Bayramı için sızdırmaz poşet dağıtacağını belirten Erzurum İl Müftülüğü Din İşleri Şube Müdürü Mehmet Rasim Kasapoğlu, ilgili kurumların vatandaşların kurban ibadetini sağlıklı bir şekilde yerine getirmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Kasapoğlu,” Satış kesim yerlerimiz belirlenmiş, komisyonumuz toplanmış ve kararlarını almıştır. İlgili kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri almıştır. Alınan önlemlerde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Tarım Orman İl Müdürlüğü, Erzurum İl Müftülüğü, Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı koordineli bir şekilde kurban hizmetlerinin aksamadan yürümesi, vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde ibadetlerini yerine getirmeleri için satış yerlerinde ve kesimhanelerde gerekli tedbirleri almışlardır. Denetimler, veteriner hekimler sayesinde kurbanlık olacak hayvanların kurbanlık durumunu tespit etmek üzere veteriner hekimler ve ilgili belediyenin yetkilileri, kısacası herkes emniyet belgelerinin kontrolünü sağlayacaktır. Diğer denetim ekipleri de denetim ekipleri kurarak, kurbanlık hayvanların kurban olup olamayacakları noktasında oluşabilecek sıkıntıları giderecektir. Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı sahte para için gerekli önlemleri almıştır ve almaya devam ediyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Tarım Orman İl Müdürlüğü ve Veterinerlik Bölümü hayvanların sıhhi durumları açısından gerekli denetimleri yapmıştır. Belediye kurban kesimi yapılan yerlere sızdırmaz poşeti dağıtacaktır. Deri satışlarının da satış yerleri dışında satılmaması için Emniyet Müdürlüğü gerekli önlemleri almaya devam ediyor.” Dedi. 

KURBAN KOMİSYONUNDA ALINAN KARARLAR

Kurban komisyonunda alınan kararlardan biriside kurban kesim yerlerinin nereler olacağı belirlenirken toplamda 7 yer kararlaştırıldı. Bunlar şöyle sıralanıyor.  Erzurum Büyükşehir Belediyesi Doğu Anadolu Hayvan Pazarı. Pasinleri yolu üzeri Canlı Hayvan Borsası Palandöken, Dadaşkent mobil kurban kesim konteynırı. Meral AVM yanı Aziziye, Yıldızkent mobil kurban kesim konteynırı. Adnan Menderes Mahallesi Kuğulu Park altı Millet Cami yanı Palandöken, Şükrüpaşa mobil kurban kesim konteynırı. Şehit Halit Caddesi Düzgün Market arkası Yakutiye, Oral Et Entegre Tesisleri A.Ş Tortum yolu 5. KM aşağı Sanayi Yakutiye,  Sukaş Kimya-Tarım-Hayvancılık A.Ş Kesimhanesi. 1. Organize Sanayi Bölgesi 3. Sanayi Aziziye ve Eray Et Entegre Kesimhanesi. Gezköy Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi 1. Sanayi Caddesi 3. Sokak No 8 Aziziye ilçesinde yer alıyor.