Kürkçüoğlu´ndan 2 önemli eser

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, ?İslam Öncesi Asya´dan Avrupa´ya Türk Dünyası(Siyasi Tarihi)´ ve ?İslam Öncesi Orta Asya´dan Avrupa´ya Türk Dünyası(Kültür ve Medeniyeti)´ adlı 2 eserle 2017 yıl

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kürkçüoğlu´ndan 2 önemli eser

Asya´dan başlayan Türk tarihi Avrupa´ya kadar uzun bir yol kat etti. Bu geniş coğrafyada ise yaşanan siyasi olaylar ile kültür ve medeniyetler tarihimize ışık tutması açısından büyük bir önem arz ediyor. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, hazırladığı ve 2017 Ocak ayında bilim dünyasına kazandıracağı 2 önemli eserle Türk tarihini ortaya koyacak.

Hazırladığı 2 önemli eser hakkında bilgi veren Prof. Dr. Kürkçüoğlu, ?Bilim dünyasına yerli ve yabancı kaynakların araştırılması ile ve bu konuda yapılan çalışmalar neticesinde İslam Öncesi Asya´dan Avrupa´ya Türk Dünyası (Siyasi Tarihi) adlı bir eser hazırlamaktayız. Bilhassa Rahmetli Prof. Dr. İbrahim Kafesoğlu, Prof. Dr. Bahaettin Ögel, Prof. Dr. Faruk Sümer, Hüseyin Namık Orkun gibi bilim adamlarının eserlerin yaptığımız çalışmalarda, tarihi gerçeklerin ortaya konması noktasında referans eserler olarak faydalanılmıştır. Bir diğer çalışmamız ise İslam Öncesi Orta Asya´dan Avrupa´ya Türk Tarihi (Kültür ve Medeniyeti)´ni araştırmak olmuştur. Bu konuda, Doğu´da Kadırgan Dağları´ndan Batı´da Hazar Denizi´ne kadar uzanan tarihi Türk Coğrafyasından (Türk-İslam´dan) kurulan siyasi Türk devletlerinin zengin bir kültür ve medeniyet sahip oldukları yerli ve yabancı bilim adamlarını çalışmalarının ışık tutulmasıyla bir bilimsel eser daha hazırlanmıştır. Gerçekten yapılan çalışmalarda bu geniş coğrafyada binlerce kültür malzemesi çalışmalara ışık tutmuştur. Bilhassa Türk tarihini ve edebiyatını, Türk Siyaset nağmesinin ünlü eserlerinden olan Bilge Kağan, Kül Tigin gibi yazıtları üzerinde önemle durulması, son yıllarda bilim dünyasının bu alanda yapılan çalışmalar dikkate alınarak önemli bir eser daha bilim dünyasına kazandırılmıştır. 2017´nin Ocak ayında her 2 eser de bilime kazandırılacaktır.? dedi.

Muhammed cOŞKUN