Kutsal Topraklara Yolculuk Heyecanı Başlıyor

2024 yılı Hac kurası 2 Kasım Perşembe günü Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecekken, Erzurum’da yapılan 30 bin hac başvurusundan sadece 850 kişi gitmeye hak kazanacak.

Tarih: 23.04.2024 13:16 Güncelleme: 23.04.2024 13:41
Kutsal Topraklara Yolculuk Heyecanı Başlıyor

www.erzurumgunabakis.com/ Sedanur Bingöl 
İslam'ın beş şartından biri olan Hac ibadeti, hicri takvime göre Zilhicce ayının ilk on gününde kutsal topraklarda icra ediliyorken, bu yılda Erzurum’dan binlerce Müslüman bu önemli ibadeti yerine getirmek için başvurularda bulunmaya başladı. 
 

Derin ve manevi anlamlar taşıyan hac ibadeti, Müslümanlar için hayatlarının en önemli dini görevlerinden biri olurken Yakutiye İlçe Müftülüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre Erzurum’dan 30 bin kişinin başvurmuş olduğu Hac ibadetine yalnızca 850 kişi gitmeye hak kazanacak. 
 

Yetkililer, kura çekimi ile belirlenecek olan sonuçlara göre 850 kişinin Hac İbadetini yerini getirmek için Mekke ve Medine’ye gönderileceğini aktarırken, kura ile seçilemeyen kişilerin kuradan çekilmediği müddetçe daha sonraki yıllarda tekrar kuraya dahil olacağını belirttiler. Ayrıca kura ile Hacca gitmeye hak kazanan kişilerin yolculuğa çıkmadan önce vefat etmesi durumunda yerine aile bireylerinden birinin gidebileceğinin altını çizerken, kurada adı çıkmadan önce, başvuru aşamasında vefat eden birinin ise kaydının düştüğünü aktardılar. 
 

Yine kura çekimlerinde süre sınırının olmadığını belirten yetkililer “başvuruda bulunan kişilere adınız şu kadar sene içinde çıkmazsa bir sonraki yıl kesinlikle gönderiyoruz deme gibi bir durum söz konusu değildir. Kişiler ismi çıkana kadar her yıl kura çekilişlerine katılır” diye ifade ettiler.