KÜTÜPHANE HAFTASI DOLU DOLU GEÇECEK

Her yıl Mart ayın son haftası “Kütüphane Haftası” olarak kutlanıyor.

Tarih: 24.03.2024 15:37
KÜTÜPHANE HAFTASI DOLU DOLU  GEÇECEK

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Bu yıl 27 Mart tarihinde Erzurum İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesinde kutlanacak olan “Kütüphane Haftası” dolu dulu geçecek. 

Hafta boyunca çeşitli okuma etkinlikleri ve sergilerin düzenlendiği bu tarihler boyunca okuma alışkanlığı, kütüphaneler ve eğitimin önemi gibi konular vurgulanıyor.

Türkiye'de 1964 yılından beri mart ayının son pazartesi günü ile başlayan hafta Kütüphane Haftası olarak kutlanıyor.  60’cısı düzenlenen Kütüphane Haftası'nın ana teması ise “ Yapay zekâ temelli akıllı kütüphaneler”  olarak belirlenendi.

Bu haftanın amacı, kütüphanelerin toplumda daha fazla farkındalık yaratması ve insanların okuma alışkanlığı kazanmalarının teşvik edilmesi amaçlanıyor. Kütüphane haftasında okullarda kitap okuma ve kütüphane kullanma zevki, sevgisi ve alışkanlığının kazandırma amacıyla bilgi kaynakları ve kütüphane hizmetlerine yönelik bilgiler verme, çevredeki kütüphaneler geziler düzenleme gibi etkinlikler gerçekleştirilir. Haftanın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir. Hafta süresince kütüphanenin önemi, kütüphaneciliğin sorunları kamuoyuna duyurulur. Okullarda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanelerde uyulması gereken kurallar öğretilir.