Kuzey Kore kuruluşunun 75'inci senesini kutladı

Kuzey Kore, ülkenin kuruluşunun 75'inci yılını kutladı. Törene ülkenin lideri Kim Jong-Un kızıyla birlikte katıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping tebrik mektubu gönderdi.

Tarih: 09.09.2023 14:34
Kuzey Kore kuruluşunun 75

Kore'nin güney ve kuzey olarak ikiye ayrılmasının ardından 75 sene geçti. Kuzey Kore, ülkenin lideri Kim Jong-Un'un katılımıyla kuruluşunun 75. senesini kutladı.

Kuzey Kore kuruluşunun 75inci senesini kutladı

Törenden paylaşılan görüntülerde Kuzey Kore liderinin yanında kızı da vardı. Kuzey Kore devlet haber ajansının "Liderin en değerli çocuğu" olarak tanımladığı Kim Cu-Ey'in törene katılması, veliaht olarak seçildiğinin göstergesi olarak yorumlandı.

Kuzey Kore kuruluşunun 75inci senesini kutladıKuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Rusya ve Çin devlet başkanlarından tebrik mesajı aldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mesajında, iki ülke arasındaki ilişkilerin "dostluk, karşılıklı saygı ve iyi komşuluk" anlayışıyla geliştiği ve iş birliğinin genişletileceği söylemleri yer aldı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ise ülkesinin stratejik iletişim, çalışma iş birliği ve ikili ilişkilerin iyileştirilmesi için hazır olduklarını söyledi.

Kuzey Kore kuruluşunun 75inci senesini kutladı

Törene Rusya ve Çin'den heyetler de katıldı. Çinli heyet başbakan yardımcısı liderliğinde ziyaret gerçekleştirirken, Rusya'dan Rus Ordusu Akademik Topluluğu Başkanı katıldı.

HABER MERKEZİ