KYK asansörleri yenileniyor

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü KYK yurtlarındaki asansörleri teker teker kontrolden geçiriyor.

Tarih: 16.12.2023 21:59
KYK asansörleri yenileniyor

www.erzurumgunebakis.com / Sedanur Bingöl 

Geçtiğimiz günlerde Aydın’da 16 öğrenciyi taşıyan asansörün düşerek bir öğrencinin vefat etmesinin ardından Erzurum Gençlik ve spor il müdürlüğü harekete geçerek KYK yurtlarında bulunan bütün asansörleri kullanıma kapatarak tek tek kontrolden geçirdi. 

Yurtlarda bulunan çocukları kendi çocuğu gibi benimseyen il müdürlüğü yaptığı açıklamada ise, Buradaki çocuklar bizim çocuklarımızken ve Türkiye’nin her yerinden gelerek bizlere emanet edilmişken küçük bir ihmalkârlığın bile büyük bedellere neden olmaması için uğraşıyoruz. Asansör bakımlarının takibini bizzat yaparak asansörlerde bulunan halatların yarı çapına kadar ölçümler aldırdım ki herhangi bir aşınma veya kopma varsa zamanında önlem alalım ve ilerleyen zamanlarda aşınarak düşmeye neden olmasın diye” dedi. 

Asansörlerin hepsini kapatarak kontrolden geçirdiklerini ve çıkan raporlar sonucuyla da arızaları belirleyip yaklaşık maliyetlerini fiyatlandırarak Bakanlığa yazı yazıp ödenek istediklerini dile getiren il müdürlüğü, “bakanlığa yazı yazdıktan sonra Bakanlığımız istenilen ödeneği gönderdi ve şu anda bütün tesislere yayarak bakımlarını yaptırıyoruz. Bakımları bittikten sonra ise asansörlerin arızlarını yapan firmayı tekrar çağırarak yeniden kontrolünü yaptırıyoruz ve sonra etiketini yaptırıyoruz. Kırmızı çıkan asansörler tekrar tekrar kontrolden geçecek” ifadelerini kullandı. 

Asansörlerin düşme ihtimalini düşünerek önlemini çok daha önceden alan Gençlik Spor bakanlığı il müdürlüğü, “asansörlerin düşme ihtimalini göz önünde bulundurarak elektrikler gitse bile kat arasında kalan asansör aşağıya düşmüyor kaldığı kat arasında en yakın olan kata indiğini veya çıktığını da aktardı. 

Bakımı yapılana kadar yurtlardaki asansörlerin kapalı olacağının altını çizen il müdürlüğü öğrencilerin, asansörlerin çalışmaması nedeniyle kızgınlıklarının ve sitemlerinin olduğunu belirterek, tam anlamıyla güvenlik önlemleri alınana kadar anlayış göstermelerini istedi.