KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bakan Bak, "Yurt başvurularında yüzde 87’lik rakamla tarihimizin en yüksek rakamına ulaştık" dedi.

Tarih: 13.09.2023 15:27
KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği haber geldi.

Üniversitede eğitim görmeye hak kazanan öğrenciler, geçtiğimiz günlerde Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda barınmak adına başvurularını gerçekleştirmişti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 2023-2024 öğretim yılı yurt başvuru sonuçları açıklandı.

Bakan Osman Aşkın Bak duyurdu

KYK yurt başvuru sonuçları duyurusu, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak tarafından yapıldı.

Bak, "Yurt yerleştirme sürecinin ilk aşaması tamamlanmıştır." sözleriyle sonuçların açıklandığını duyurdu.

"Yüzde 87 yerleştirme oranı ile rekora imza attık"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB Yurt Başvuru sonuçlarına ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuru sonuçları açıklandı. İlk aşamada, yüzde 87'lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza attık. Çok kısa süre içerisinde kalan öğrencilerin tümünü yerleştireceğiz.

Yurt kapasitemiz geçtiğimiz yıla oranla artış gösterdi. An itibarıyla 81 il, 260 ilçe ve KKTC’de olmak üzere 822 yurt ve toplam 950 bin yatak kapasitesi ile gençlerimizin hizmetindeyiz.

"Yurtlarımız zor zamanlarda milletimizin tümüne kapılarını açmış, yuva olmuştur"

"Dünyanın en büyük, en kapsayıcı yurt sistemini yönetiyoruz." diyen Bakan Osman Aşkın Bak, şunları kaydetti:

Yalnız barınma değil; beslenme, güvenlik, hijyen, sosyal, sportif, kültürel alanlarda da öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek imkanlarla hizmet veriyoruz. Yurtlarımızın standartları oldukça yüksek. Tercih edilme oranımız bu iddiamızın en açık ispatı. 22 yıl evvel yurtlarda en temel ihtiyaç olan sıcak suya bile belirli gün ve vakitlerde erişilebiliyordu. Banyo ve tuvaletler odaların dışında ve yüzlerce kişinin ortak kullanımındaydı. Beslenmeden hijyene, sosyal alanlardan ders çalışma alanlarına kadar imkanlar kısıtlı ve zayıftı. Ama bugün yurtlarımızın ulaştığı nokta, milletimizin her bir ferdi için gurur vesilesidir. Öyle ki Türkiye'nin dünü ile bugünü arasındaki farkı görmek için GSB yurtları en iyi referanslardan biridir. Geldiğimiz bu noktada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük emek ve destekleri var. Öğrencilerimizin, gençlerimizin imkanlarının artması, güçlendirilmesi konusunda kendileri her daim yolumuzu açmış, öncülük etmişlerdir. Bu sayede yurtlarımız yalnız öğrencilerimize değil, zor zamanlarda milletimizin tümüne kapılarını açmış, yuva olmuştur. Pandemide, depremlerde, yangınlarda ve sel felaketinde yüz binlerce vatandaşımızı yurtlarımızda ağırladık. Yurtlarımızın sahip olduğu güçlü altyapı sayesinde bunu gerçekleştirdik.