Lalapaşa Mahalle muhtarından yerel seçim görüşleri

Yerel seçimlerin 31 Mart’ta yapılacağı kararının resmi gazetede açıklanmasının ardından gözler mahalle muhtarlarına çevrildi ve yaklaşan yerel seçim için durum değerlendirmesi yapıldı.

Tarih: 07.10.2023 18:35
Lalapaşa Mahalle muhtarından yerel seçim görüşleri

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Konuyla alakalı durum değerlendirmesi yapması için görüşlerine başvurduğumuz Yakutiye ilçesi Lalapaşa mahallesi muhtarı Emrah Biçer, “Şahsi fikrim aynı ekibin devam etmesi” açıklamalarında bulundu

Biçer, “Genel olarak bütün ihtiyaçlara belediye başkanımız cevap verdi. Bu dönemde büyükşehir belediyesi güzel çalışmalar yaptı. Şahsi fikrim aynı ekibin devam etmesi tarafında olsa da bazı ilçelerin yapmış olduğu çalışmalara hâkim olmadığım için bir şey diyemiyorum ama Yakutiye ilçesi, köyleriyle olsun mahalleleriyle olsun en iyi dönemlerini geçiriyor. Başkanımız her anlamda her durumda vatandaşla iç içe ve vatandaşın yanında. Bizlerde aynı ekiple devam ederek yolu beraber yürümek isteriz” 

Vatandaşın talepleri

“Vatandaşımızın ara ara illaki talepleri oluyor bizlerde bu nokta da büyükşehirle olan kısmını büyükşehirle hallediyoruz, Yakutiye Belediyesiyle olan kısmını da zaten çok rahat bir şekilde Yakutiye’yle hallediyoruz. Gelen talepleri birinci gün olmasa bile ikinci günü mutlaka yerine getiriyoruz ve şu ana kadar vatandaştan gelen taleplerin hemen hemen çoğunu karşıladık, karşılamaya da devam ediyoruz. Son ki talepler arasında taziye evi var bunun içinde gerekli görüşmeleri yaptık ve inşallah taziye evi yapılacak. Yakutiye başkanımız her şeyle yakından ilgileniyor zaten Yakutiye dışındaki yerlerde de olması gereken bir şey varsa orası başkasının demiyor halledelim, çözelim dediği için hem büyükşehrin üzerine yük olmuyoruz hem de vatandaşın talebi yerine getirilmiş oluyor.”

Seçmen sayısı

“Lalapaşa’nın şu anda aşağı yukarı 17 bin civarında seçmeni olduğunu söyleyebilirim. Önceki seçimde bize 9 mahalle bağlandı ve bakıldığında en büyük mahalle değil ama büyük mahallelerden bir tanesi.”