Lastik değişim fiyatlarına yüzde 80 zam!

Lastik sökme takma işlemlerine 1 ay sonra yüzde 80 zam geliyor.

Tarih: 20.09.2023 20:40
Lastik değişim fiyatlarına yüzde 80 zam!

www.erzurumgunebakis.com/ Rabia Aslan Karakaş

Şu anda 4 adet lastiği sökme takma işleminin 250 TL olduğunu ifade eden oto lastik satıcısı, Ekim ayından itibaren lastik takma sökme fiyatlarının yüzde 80 zamlanacağını söyledi.

Oto Lastik Satıcısı,” Genelde Ekim, Kasım aylarında kış lastiğine geçmek daha sağlıklı olsa da yasaya göre kış lastiği kullanım tarihlerinde 1 Aralık, 1 Nisan arasındadır. Ama Erzurum’da kış aylarının 9 ay olması bu tarihlere pek fazla uyulamıyor. Çünkü Erzurum kış şehri olduğundan hep kar ve buzla kaplı oluyor yollar. Enflasyon bizleri etkilemesinden dolayı şu anda 4 adet lastik sökme takma işlemi 250 TL. Ama zamların durmamasından dolayı bu fiyat değişecek. “

 Lastik sökme ve takma fiyatlarına 1 ay sonra yüzde 80 zam 

“Lastik takma ve söküm fiyatlarında bir ay sonra yüzde 80 zam gelecek.  Yani 4 adet lastik sökme takma fiyatı 450 TL olacak.  Araç kullanımında lastikler son derece önem taşımaktadır. Yüksek performansın elde edilmesi ve güvenli sürüş deneyimini elde etmek için kaliteli lastiklere yer açılması gerekir. Lastik seçimlerinde kaliteli ürünlere yer vermenin yanı sıra mevsime göre değişimlerinde gerçekleştirilmesi lazımdır. Kış aylarında kışlık lastikler yaz aylarında ise yazlık lastiklere yer verilmektedir. Lastiklerin değişimi aynı zamanda aşımı sonrasında da yapılmaktadır.Lastiklerin aşınması durumunda değişim yapılmaması durumunda yarılma ya da kolaylıkla patlama ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Aracınızda yaşanan lastik sorunun giderilmesi için değişimin yapılması gerekir. Seyir halindeyken gerçekleşen yarılma ya da patlamanın yanı sıra aşınma sonrasında yeni lastiğin değişimin de de aynı yöntemler kullanılarak lastik sökme ve takma işlemi güven ile gerçekleştirilmiş olur.” 

Lastik Söküm Ve Takim İşlemi İçin Hangi Malzemeler Gerekli 

“Lastiğini ani değişim gerektiren durumlarında, aşınma sonrasında veya mevsim değişimleri sonrasında gerçekleştirilecek olan değişim işlemlerinde ise yedek lastiğin ya da yeni lastiğin yanınızda bulunması gerekir. Lastik değişim işlemlerinde yedek lastiğin yanı sıra kriko ve bijon anahtarına ihtiyaç duyulur. Bu malzemelerin bulunması durumunda lastik söküm ve takım işlemlerini kolaylıkla ve kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra özellikle seyir halinde yapılacak olan sökümler için ise reflektörlü giyim ve üçgen ikaz uyarılarının gönderilmesi gerekir. Böylelikle akşam ya da gece saatlerinde yapılacak olan zorunlu lastik değişimlerinde güvenli bir işlem gerçekleştirmeniz mümkün olur.”