Leylekler Erzurum’daki evlerine döndü

Baharın habercisi leylekler, Erzurumdaki yuvalarına döndü. Büyük çoğunluk geldi, kalanların ise Nisanın son günlerinde gelmesi bekleniyor.

Tarih: 26.04.2023 12:25
Leylekler Erzurum’daki evlerine döndü

GÜnebakış/Sinan AYDIN 

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen leylekler, Erzurum'da mevsim nedeniyle terk ettikleri yuvalarına dönüyor. Yurdun birçok yerinde olumsuz hava koşulları etkili olurken, güneşin yüzünü göstermeye başladığı Erzurum’da, göçmen kuşlardan olan leyleklerin dönüşü Nisan ayının ilk günleri ile birlikte hızlandı. Merkez Yakutiye ilçesi Dadaşköy mahalaesinde de leyleklerin büyük çoğunluğu yuvalarına döndü.

ÇEVRE SAKİNLERİNİ SEVİNDİREN GÖÇ

Elektrik direklerinde bulunan yuvalarından geçen yıl göç ederek ayrılan leylekler, tekrar yuvalarına dönerek çevre sakinlerine mutluluk yaşatıyorlar. 

Mahalle sakinleri, 35 yıldır leyleklerin mahallvdeki yuvalarına geldiğini söylediler. Vatandaşlar, " Bunlar bizim komşularımız. Artık bahar geldi diyebiliriz. Her yıl leyleklerin gelişini dört gözle bekler olduk." diye konuştular. Doğu Anadolu Bölgesi'nde havaların ısınmasıyla Türkiye'nin en soğuk illerinden olan Erzurum’da baharın müjdecisi olarak bilinen leyleklerin Nisan sonuna kadar tamamen yuvalarına dönmüş olması bekleniyor.