Liman şehri Erzurum yatırımcıyı cezbediyor

MÜSİAD Başkanı Taner Bayır, Kop ve Ovit tünelleriyle Erzurum´un bir liman şehri olduğuna dikkat çekerek, iş adamlarını cezbeden çok sayıda özelliğe

Tarih: 01.01.0001 00:00
Liman şehri Erzurum  yatırımcıyı cezbediyor

Erzurumlu iş adamları ile Arap iş adamlarının ikili görüşme yaptığı sırada MÜSİAD Başkanı Taner Bayır, GÜNEBAKIŞ´A açıklamalarda bulundu. Bayır, Kop ve Ovit tünelleri ile Bakü, Tiflis, Kars ve Erzurum demir yolu hattı ve lojistik köyün ehemmiyetine dikkat çekti. Lübnanlı bir iş adamı ile görüşme yapıldığını söyleyen Başkan Bayır, güneş paneli fabrikasının da Erzurum´a gelebileceğini duyurdu.

?LİMANLARA 2 SAAT UZAĞIZ´

Erzurum´un ticaret yolundaki konumuna dikkat çeken Bayır, ?Arap Türk İşadamları Derneği (ARTİAD) Başkanı Cemalettin Kerim ve bazı işadamları geldi. MÜSİAD´ı ve Erzurum´daki iş imkânlarını anlattık iki gün boyunca. Şimdide ikili görüşmeler yaptık. Erzurum´a neden yatırım yapılmalı sorusunu değerlendirdik.  Erzurum tarihi İpekyolu üzerinde ticaret merkezi doğu batı güney kuzey üzerinde kesişme noktası, öte yandan biz Erzurum´a liman şehri diyoruz. Kop ve Ovit tünellerinin açılmasıyla limanlara 2 saat gibi sürede ulaşım kolaylaşacak. Bakü, Tiflis, Kars ve Erzurum demir yolu hattının, lojistik köyünün ehemmiyetini anlattık. Son günlerde gündeme gelen cazibe merkezinin fırsat ve imkânlarını anlattık. Ciddi anlamda dikkatlerini çekti.? dedi.

BİRÇOK YATIRIMCI ERZURUM´A GELECEK

İş adamları ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğinin altını çizen Başkan Bayır, ?Erzurum´da güneş paneli ile alakalı Lübnanlı bir iş adamıyla görüşme sağlandı. Bu da gerçekleştirilecek.  Buradaki kış turizmi faaliyetlerini, belediyenin ve konaklının tesislerini anlattık ve şehir merkezinde en az iki tane 5 yıldızlı otele ihtiyaç olduğunu, bunların da ciddi dikkatini çekti.  Yüksek irtifa spor kampları da bilgi verildi. ARTİAD´ın Başkanı Cemalettin Kerim´in 100´ün üzerinde zengin işadamları var; Suudi Arabistan, Yemen, Ürdün, Lübnan, Filistin, Suriye´den üyeleri var, bunlara anlatacak. İkinci ve üçüncü heyetleri de gelecek cazibe merkezleriyle ilgili olarak. İnşallah Erzurum´da şeytanın bacağını kıracağız. Birçok yatırımcının da şehrimize geleceğini düşünüyorum. Bunun içinde elimizden gelen her türlü cabayı göstermemiz lazım. Bu bizim Erzurum´a vefa borcumuzdur ve asli görevlerimizin başında gelmektedir.? diye konuştu.

sahip olduğunun altını çizdi.

Muhammed COŞKUN