Lojistik Merkez Birkaç Aya Hizmette

Dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 2010 yılında verdiği talimatla çalışmaları başlayan Lojistik Merkezle ilgili nihayet açıklama geldi. Erzurum TCDD Gar İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, Lojistik Merkezin bir kaç aya kadar hizmete açıl

Tarih: 01.01.0001 00:00
Lojistik Merkez Birkaç Aya Hizmette

 

Nesrin Çetinkaya

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TCDD Gar İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt,  Lojistik Merkez´de 1´inci etabın tamamlandığını, 2´inci etapta ise çalışmaların sürdürüldüğünü kayda geçti. Şuan sadece demiryolu üstyapısı çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Yeşilyurt, bunun dışında tüm çalışmaların tamamlandığını belirtti. 26 milyon lira tamamlanan ile 1´inci etap sonrası, 2´inci etap çalışmalarının hız kazanarak sürdürüldüğünü söyleyen Yeşilyurt, 2017 yılsonu itibari ile Lojistik Merkez´in hizmete gireceği bilgisini paylaştı.

1´İNCİ ETAP ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Lojistik Merkez´de hızla devam eden çalışmalar sonucunda 1´inci etabın26 milyon liraya tamamlandığını dile getiren Yeşilyurt, yapılan işlerin içeriğine değinerek, ?Erzurum Palandöken Lojistik Merkezi´nde çalışmalar hızla devam ediyor. 1´inci etap çalışmaları tamamlandı, 2´inci etap çalışmaları ise şuanda bitmek üzere. Şuanda sadece demiryolu üstyapısı çalışması var o da bitmek üzere, bunun yanı sıra diğer tüm çalışmaların hepsi tamamlandı. Birkaç ay içerisinde de açılması planlanıyor. 2017 yılsonunda inşallah tüm çalışmalar bitecek ve açılış gerçekleşecek. 1´inci etapta toprak işleri, altyapı, yüksek yük rampası, konteynır stok sahası, trafik tesisler binası, loko-vagon atölye binası, gözetleme kulesi, çevre ihata, saha aydınlatma, kamere sistemleri, yangın hidrandı gibi çalışmaların hepsi tamamlandı. Bunların içerine baktığımız zaman,  arazinin tesis kotuna getirilmesi için kazı-dolgu işlemleri tamamlandı. Genel saha yağmur suyu, içme suyu ve pis su altyapısı yapıldı. 15 bin metrekare yüksek yük yükleme rampası yapıldı. 45 bin metrekare beton saha yapıldı. 900 metrekare inşaat alanı bulunan idari bina tamamlandı. 5 bin 500metrekare oturum alanlı bakım ve tamir atölyesi yapıldı. Beton saha işletme faaliyetlerinin takibi için gözetleme kölesi yapıldı. Tesis güvenliği için çevre ihata, saha aydınlatma, saha cctv kamera sistemleri kuruldu, yangın önleme için daha hidrantları ve su deposu yapıldı. 26 milyon liraya tamamlanan 1´inci etap çalışmaları bu şekilde bitti.

LOJİSTİK MERKEZİ 2017 YILSONU İTİBARİ İLE AÇILACAK

2´inci etap çalışmalarında sona gelindiğini kaydeden Yeşilyurt, 2017 yılsonunda merkezin hizmete açılacağını belirterek, ?2´inci etaba bakıldığın zaman saha yapıları, giriş kontrol yapısı, boşaltma çukuru, ihata, gümrüklü saha, demiryolu üstyapısı ve MSB Protokolü kapsamında yapılacak işler er alıyor. Bu doğrultuda 120 bin metrekare beton saha,  Hava Meydan komutanlığına yeni tel çit, aydınlatma ve 2 adet nöbetçi kulübesi, 2 adet nizamiye binası yapıldı. Bunun yanı sıra 5 bin metrekare kuru yük boşaltma çukuru, Bin 100 metre istinat duvarı ve profil ihata, 15 bin metrekare açık alanlı gümrük saha oluşturuldu. 2´inci etapta bu çalışmaların hepsi tamamlanırken, şuan sadece demiryolu üstyapısı çalışmaları devam ediyor ve bitmek üzere. Bunun dışında diğer çalışmaların hepsi tamamlandı? ifadelerine yer verdi.