Lucid Rüya Nedir? Lucid Rüya Nasıl Görülür?

Lucid rüya nedir sorusu insanların merak ettiği konulardan biridir. Konu ile ilgili bugüne kadar çok sayıda araştırma yapılmıştır.

Tarih: 08.09.2023 17:22
Lucid Rüya Nedir? Lucid Rüya Nasıl Görülür?

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Lucid rüya gören insanların özellikleri de merak edilenler arasındadır. Lucid rüya nasıl görülür? Lucid Rüya zarar verir mi?

Lucid rüya nedir konusu ile ilgili küçük bir araştırma yaptığınızda çok sayıda makale karşınıza çıkacaktır. Yaptığınız araştırma sonucunda lucid rüya gören insanların özellikleri de ayrıntıları ile anlaşılacaktır. Lucid rüya nasıl görülür konusunda da çok sayıda araştırma yapıldığını görebilirsiniz. Lucid Rüya zarar verir mi konusunun da çok sayıda uzman tarafından araştırıldığı dikkatinizi çekecektir. Lüsid rüya teknikleri ile ilgili merak ettikleriniz yazımızın devamında.

Lucid Rüya Nedir?

Rüya, bilinçaltındaki durumların uyku halinde gerçekmiş gibi görünmesi durumudur. Yapılan araştırma sonuçları dikkate alındığında çok çeşitli rüya türlerinin olduğu dikkat çeker. Lucid rüya da bu rüyalardan biridir.

Rüyalarımızda yaşadığımız olaylar karşısında bir kısım kararlar verebiliriz. Bu kararlar sanki rüya sahibinin bilinci açıkmış gibi görülebilir. Bu tür rüyalar lucid rüya olarak adlandırılır. Bu rüyaların çeşitli zararları olduğu yönünde de birçok araştırma yapılmıştır.

Lucid rüya esnasında bilinç açılır. Kişi rüyanın içinde olduğunu bilse bile bu durumu yaşamak ister. Rüyayı gerçekten yaşıyormuş gibi kararlar alıp rüyanın yönlenmesini sağlar. 

Lucid Rüya Zarar Verir Mi?

Konu ile ilgili yapılan araştırma ve araştırma sonuçları incelendiğinde lucid rüyaların çok sayıda zararının bulunduğu açıklanmıştır. Bu zararlar arasında en çok dikkat çeken beynin önemli ölçüde zarar görmesi sayılabilir. Rüya esnasında beyin çok hızlı şekilde çalışır. Rüya esnasında bilincin açılması beynin daha çok hasar görmesine neden olur.

Lucid rüyalar aynı zamanda metabolizmanın da çalışma hızını düşürür. Bu da aşırı yorulma ve kendini bitkin hissetmeye neden olur. Lucid rüyalar çeşitli psikolojik hastalıkların tedavi edilmesinde de kullanılır. Özellikle uykusuzluk ya da depresyon sorunu yaşayan kişilerin tedavi edilmesinde bu rüyalar çok etkilidir.