MACRON ‘ATEŞE BENZİN DÖKÜYOR'

Fransa’da 17 yaşındaki bir gencin polis kurşunuyla öldürülmesiyle başlayan protestolar devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan diktatörlüğünü ortaya koyan bir teklifle geldi.

Tarih: 06.07.2023 13:34
MACRON ‘ATEŞE BENZİN DÖKÜYOR

Fransa’da 17 yaşındaki bir gencin polis kurşunuyla öldürülmesiyle başlayan protestolar devam ediyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan diktatörlüğünü ortaya koyan bir teklifle geldi. Sosyal medyanın en çok konuşulan gündemlerin biri haline gelen öneri ile ilgili 'Fransız lider ateşe benzin döküyor' yorumları yapılıyor. 

 

Fransa’nın başkenti Paris’te 17 yaşındaki bir gencin Trafik polisinin dur ihtarına uymamasının ardından öldürüldü. Salı günü başlayan gösteriler devam ederken Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan tepki çeken bir açıklama yaptı. Fransa'nın başkenti Paris'in Nanterre banliyösünde 17 yaşındaki Afrika kökenli Nahel M.'in polis kurşunuyla öldürülmesiyle başlayan protestolar hala devam ediyor.

Paris'te başlayan ve kısa sürede ülkenin dört bir yanına yayılan protestolar dünyanın bir numaralı gündemi olmaya devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan tartışma yaratan bir açıklama geldi. 

AFP'de yer alan habere göre, Fransız lider çocukları olaylara karışan ailelere mali yaptırım uygulamak istediğini söyleyerek,  Paris'te polis memurlarıyla bir araya gelen Macron konu ile ilgili açıklamasında şu ifadeye yer vererek, 'İlk suçla birlikte ailelere mali ve kolay bir şekilde yaptırım uygulamamızın bir yolunu bulmalıyız.' HABER MERKEZİ