MAHALLEBAŞI GÖZDEN Mİ? ÇIKARILDI!

Çevre temizliği başta olmak üzere, semte yakışmayan türden görüntülerin yer aldığı Mahallebaşı semtinin hem esnafı, hem de vatandaşları dert yanıyor.

Tarih: 16.06.2023 18:45 Güncelleme: 16.06.2023 18:49
MAHALLEBAŞI GÖZDEN Mİ? ÇIKARILDI!

www.erzurumgunebakis.com/ Berivan POLAT

Erzurum’un doğuya açılan penceresi konumunda olan Mahallebaşı semti yerel belediyeler tarafından hizmetlerin yok denecek kadar az olduğundan şikâyetçi olan vatandaşlar, Mahallebaşı semtinde yeteri kadar hizmet yapılmadığı için yerel belediyelerin sınıfta kaldığını söylediler.

Ahmet Kadiroğulları,” Mahallebaşı semti artık unutulmuş bir mahalle, bölge olarak kenara atılmış durumda. Bir yenilik, bir hizmet ne de temizliğe dair bir adım göremiyoruz. sadece seçim zamanı hatırlanıyor sonra unutuluyor Mahallebaşı halkı artık bu durumdan iyice sıkılmış ve bunalmış durumda artık bir adım bir yenilik güzel bir hizmet bekliyor. Yolları berbat halde taşların arasından çamur sıçraması, yollar da hayvan dışkılarının cirit atması at, inek, kedi ve köpek pisliklerinin çok kötü kokması ve yolların belediye ekipleri tarafından hiçbir zaman yıkanmamasından dolayı her yerine bu koku yayılıyor. Bunun için önlem alınması gerekiyor.” 

Ahmet Günay “Mahalle başı çevresine yeteri kadar bakılmıyor. Biz bu Erzurum vatandaşıyız buraya yetkililerin yatırım yapmaları gerekiyor. Ama herhangi bir proje olsun veya çevre düzenlemeleri olsun yapılmıyor yapılmadığı için de bakımsız olarak duruyor.” 

Sebahattin Döşer, “Kaldırım kenarlarına bırakılan araçlar hem yaya yolunu hem de ana yolu kapatıyor. Ama burada park edilecek yerde bulunmadığı için de vatandaşlar araçlarını mecbur buralara park etmek zorunda kalıyorlar.”

İbrahim Uyumaz, “Mahalle başında ki eski yıkılan binalar olsun cadde ortasında ki araçlar olsun, çevre temizliği olsun hiçbir konuda yeteri kadar bakımı yapılmıyor. Çok mecbur olmadıkları zaman gelip bakmıyorlar ve temizlemiyorlar.”

Suat Demircioğlu, “Sonuçta biz burada yaşıyoruz ve çalıştığımız yerdir. Neden buraya her alanda çalışmalar yapılmıyor bilmiyoruz. 15 yıl öncesine kadar burada askeriye vardı ama şuan yasakladılar.”