Mahkûm aylığı değil “ekonomik destek”

Erzurumlu vatandaşların sık sık karıştırdığı konuya Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü açıklık getirdi.

Tarih: 16.12.2023 12:25
Mahkûm aylığı değil “ekonomik destek”

www.erzurumgunebakisc.com / Muhammet YILMAZ

Ceza evinde ki vatandaşlara verilen ekonomik destek hizmetini “mahkûm aylığı” olarak nitelendirilme konusu hakkında Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri açıklamalarda bulundu.

“Türkiye Aile Destek Sosyal yardımı ile Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti vatandaşlarımızca bazen karıştırılmaktadır. Türkiye Aile Destek Yardımı başvuru işlemleri ikamet edilen kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılmaktadır. Sosyal ve Ekonomik Destek başvurusu ise Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine yapılmaktadır.”

“Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti; sosyo- ekonomik yoksunluk şartı olup, 18 yaş altı çocuklu ailelerimizin koruyucu ve önleyici bir hizmet olarak devlet korumasına alınmadan kendi ailesi yanında veya bir yakını yanında geçici bir süre için soyal ve ekonomik olarak bakım ve eğitim giderlerini karşılamak amacıyla yapılan, sunulan bir kurum hizmetidir.”

Ekonomik Destek Hizmetleri, her ayın 14-16’ıncı günleri Bakanlık tarafından müracaatçıların hesaplarına yapılan hizmet bedeli yatırılıyor.