Mahmut Uykusuz toprağa verildi

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Mahmut Uykusuz, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Tarih: 23.07.2022 09:55
Mahmut Uykusuz toprağa verildi

Sinan AYDIN

Önceki gün prostat kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Erzurum Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mahmut Uykusuz, ailesi, yakınları ve siyasilerinde katıldığı  cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı. Canzeye, Türkiye Değişim Partisi (TDP), Erzurum İl Başkanı Nizametin Kartal ve il yönetimi de katıldı.

CENAZEYE BAKAN VARANK'TA KATILDI

Erzurum'da 1999 - 2004 yılları arasında MHP'den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Mahmut Uykusuz, bir süredir yakalandığı prostat kanseri nedeniyle tedavi görüyordu.Önceki gün 67 yaşında vefat eden Mahmut Uykusuz için sevenleri son görevini yaptı. Bir dizi program için Erzurum'da bulunan Sanayi ve Teknmoloji Bakanı Mustafa Varank'ın yanı sıra Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyüehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet orhan, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik ve diğer protokol üyelerinin yanı sıra, ailesi, sevenleri ve görev yaptığı dönemde birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarının da bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

TDP İL BAŞKANI NİZAMETTİN KARTAL VE YÖNETİMİ DE CENAZEDEYDİ

Mahmut Uykusuz'un cenazesi, Cuma Namazından sonra Narmanlı Cami’inde kılınan cenaze namazının ardından Abdurrahman Gazi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze namazına il protokolü, siyasi parti yöneticileri, STK temsilcileri, iş insanları ve çok sayıda vatandaş ta katıldı.Cenazeye katılanlar arasında Liderliğini Mustafa Sarıgül'ün yaptığı Türkiye Değişim Partisi (TDP) Erzurum İl Başkanı Nizamettin Kartal ve il yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Mahmut Uykusuz'un ardından fatiha okuyarak son görevlerini yerine getiren TDP İl Başkanı Nizmettin Kartal, '' Sayın Mahmut Uykusuz, Erzurum'un sevilen bir ismi idi. Müstesna bir şahsiyetti. Cenazesine katılıp sevdiğimiz bir dostumuza karşı son görevimizi yerine getirdik. Yakınlarına sayın Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül'ün taziye dileklerini ilettik. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum'' dedi.

MAHMUT UYKUSUZ KİMDİR?

Bir Dönem Belediye Başlanlığı Yapan Mahmut Uykusuz Kimdir? 1999 - 2004 yılları arasında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Mahmut Uykusuz, Erzurum’un Yoncalık Mahallesinde 10 Kasım 1955 tarihinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Erzurum’da yapan Mahmut Uykusuz, lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ekonomi bölümünde tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini aynı bölümde bitirdi. 1980-1999 yılları arasında Köy Hizmetlerinde Ziraat Yüksek Mühendisi olarak görev yapan Uykusuz,  1999-2004 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Mahmut Uykusuz, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde İYİ Parti'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Evli ve 3 çocuk babası olan Uykusuz ticaret ile uğraştı ve 21 Temmuz 2022 yılında dünya hayatına gözlerini kapadı.