Makaslar depremzedeleri kesiyor

Erzurumlu berber ve kuaför işletmecileri depremden etkilenen vatandaşların kişisel saç bakımlarını yapmak için deprem bölgesine intikal ettiler

Tarih: 23.02.2023 13:31
Makaslar depremzedeleri kesiyor

Yaklaşık 20 kişiyle bölgeye giden ekip giderken bir otobüs dolusu da insani yardım malzemeleri götürdü. 

Talha KOCA

Erzurum Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı Berberler ve Kuaförler Odası bünyesindeki yerel işletmeciler, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremde mağduriyet içerisinde olan vatandaşlara, kişisel saç bakım yapabilmek adına deprem bölgesine gittiler. Geçtiğimiz Salı günü yola çıkan gönüllü yaklaşık 20 kuaför ve berberin ilk durağı depremin merkez üssü Kahramanmaraş oldu. Dün sabah saatlerinde Kahramanmaraş’a ulaşan ekip giderken yanlarında götürdükleri bir yolcu otobüsü dolusu yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdı. Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu öncülüğünde dönüşümlü olarak başlatılan bu güzel projeyi, federasyonun Erzurum Temsilcisi ve aynı zamanda Erzurum Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf Odası Başkanı Emre Torungil yönetiyor. Asrın Felaketi olarak nitelendirilen deprem olduğu günden bu yana, başkanı olduğu esnaf odası bünyesinde de birçok yardım malzemesi toplanmasına öncülük eden Emre Torungil “Elimizden geldiği kadar deprem olduğu günden beri, depremzede vatandaşlarımız için yardımlar toplayıp bölgeye gönderiyoruz. Yardımlarımız halen daha devam ediyor. Ayriyeten daha ne gibi yardımlar yapılabilir diye düşünürken Türkiye Federasyonumuz da böyle bir öncülük yapınca bizler de diğer meslektaşlarımla birlikte gönüllü olduk. Giderken yanımızda temel ihtiyaç malzemesi de götürdük. İner inmez hemen işe koyulduk. Depremde mağdur olan vatandaşlarımızın saç bakımlarını yaparak onları bir nebze de olsa mutlu etmeye çalışacağız. 

Deprem bölgesine ulaşır ulaşmaz işe koyulduklarını belirten Başkan Torungil “Ya Allah Bismillah dedik, depremzede çadırlarına moral ve motivasyon götürebilmek adına Türkiye Berberler Kuaförler Federasyonu öncülüğünde dönüşümlü olarak meslektaşlarımızla elimizden geldiği kadar makaslarımızı sallayarak yardımcı olacağız.” dedi. İlk olarak Kahramanmaraş’a ulaşan gönüllü kuaför ve berberler aralarında kurmuş oldukları dönüşümlü sistemle birlikte, depremin yaşandığı tüm illere giderek afetzedeler için ellerinde gelen hizmeti en iyi şekilde vereceklerini aktardılar.