MAKASLAR İYİLİK KESİYOR!

Erzurumlu Berberler ve Kuaförler, Pazar günü tatilinde kimsesiz çocukları gönüllü olarak tıraş ediyorlar.

Tarih: 01.12.2022 11:46 Güncelleme: 01.12.2022 11:46
MAKASLAR İYİLİK KESİYOR!

 

 

 

Her ay düzenli olarak yapılan bu yardım organizasyonu, kimsesiz çocukların yüzünü güldürürken, yardımı duyan büyüklerin yüreğini ısıtıyor.

Talha KOCA

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği'ne bağlı Berberler ve Kuaförler Odası üyesi  bir grup esnaf, Pazar günü tatilinde aralarında yapmış oldukları sıralama ile her ay gönüllü olarak kimsesiz çocukları ücretsiz bir şekilde tıraş ediyor. Bu takdirlik davranış, duyanlar tarafından hem alkışlanıyor hem de yürekleri ısıtıyor.

4 YIL ÖNCE HAYATA GEÇİRİLDİ

2019 yılından beri her ay düzenli olarak yapılan bu işlemi, Doğunun Makas Sesleri Berberler ve Kuaförler Dayanışma Platformu Kurucusu ve aynı zamanda EBKGSE Odası Başkanı Emre Torungil hayata geçirdi. Hiçbir karşılık beklenmeden yapılan bu güzel proje, kimsesiz çocukların yüzünü güldürüyor. Proje kapsamında çocuk evleri sitesinde kalan kız-erkek tüm çocukların saç bakımları, Berberler Odasına bağlı kadın-erkek tüm işletmeciler tarafından gönüllü olarak yapılıyor. Çocuklara samimiyetle yaklaşan proje gönüllüleri, onlara birer abi ya da amca şefkati vermeye çalıştıklarını dile getirirken, çocukları mutlu etmenin farklı yollarını da aradıklarını söylediler.

DEFALARCA TEŞEKKÜR BELGESİ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Yaklaşık dört yıldır devam ettirilen proje kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından defalarca Teşekkür Belgesiyle ödüllendirildiklerini dile getiren Başkan Torungil, aynı zamanda “Çocuklar bizim geleceğimiz onlar her ne kadar kimsesiz sıfatı ile nitelendirilse de asla kimsesiz değiller. Onlarla buluşmalarımız hep çok eğlenceli ve bir o kadar da hızlı geçiyor. Onlarla beraberken vaktin nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Yapığımız proje kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından defalarca ödüllendirildik. Elbette ki bunu ödül için değil çocuklar için yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“SEN VARSAN EĞER, KİMSE KİMSESİZ DEĞİLDİR!

“Sessiz Kalplere Dokun” sorumluluk projesi kapsamında, kimsesiz çocukların saç tıraşı ihtiyaçlarını karşılayan hatta bizzat kendileri tıraş eden kuaför ve berberler yaptıkları işlemden dolayı çocukların yüzünü güldürdükleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Ayda bir Pazar, çocuklar için karşılıksız ter döken kuaför işletmecileri “Sen varsan eğer, kimse kimsesiz değildir!” sloganı altında başlatmış oldukları bu güzel proje ile kimsesiz çocukların gönlünü fethediyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Nene Hatun Çocuk Evleri Sitesinde yapılan organizasyon bitiminde de çocuklarla oyun oynayan kuaförler, Erzurum Halkı tarafından da büyük taktir kazanmış durumda. Sadece tıraş ihtiyacını karşılamakla kalmayan proje gönüllüleri “Onlar bizim çocuklarımız. Her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bizleri çok seviyorlar tıraş sonrası onlarla oyun oynuyoruz. Özellikle futbol oynamayı çok seviyorlar. Bizde her ay bir Pazar günümüzü onlarla geçiyoruz. Bizde güzel vakitler geçiriyoruz.” diye devam etti.

EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR”

Çocukların yanı sıra “Engelsiz Yaşam” başlığı altında engelli vatandaşların da düzenli olarak saç bakım ihtiyaçlarını yaptıklarını belirten Torungil, engelli vatandaşları, her ay ziyaret ederek gereken saç bakım ihtiyaçlarının yanı sıra diğer ihtiyaçları konusunda da ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Bu projeler kapsamında öncülük eden DMS ve EBKGSE Odası Başkanı Emre Torungil “Bu projelere asla son vermeyi düşünmüyoruz. Elimizden geldiği kadar devam ettireceğiz. Engelli vatandaşlarımızı çok seviyoruz. Bize göre en büyük engel sevgisizliktir” dedi.