MAKSUT EFENDİ MAHALLESİ AYRILMAK İSTİYOR

Erzurum’un Palandöken ilçesine bağlı Abdurrahman gazi mahallesi muhtarlığına Maksut Efendi Mahallesi sakinleri yeni muhtarlık istiyor.

Tarih: 26.05.2023 20:46
MAKSUT EFENDİ MAHALLESİ AYRILMAK İSTİYOR

www.gunebakiserzurum.com / Mihrimah Nefise DURDAĞ

Erzurum’un Palandöken ilçesi Maksut Efendi mahalle sakinlerinin Abdurrahman gazi mahallesi muhtarlığından ayrılmak istediklerini ifade eden Abdurrahman Gazi Mahallesi Muhtarı Ahmet Tek Şut, Maksut Efendi mahalle sakinleri   muhtarlığa gelmekte zorlandıklarını ve ayrı bir mahalle muhtarlığının kurulması için resmî kurumlara dilekçe verdiklerini söyledi.

Abdurrahman gazi mahallesi muhtarlığından ayırılarak kendilerine yeni muhtarlık verilme talebinde bulunduklarını ifade eden Maksut Efendi mahalle sakinleri konumunun uzak olmasından şikâyetçi olduklarını söylediler.

Mahalle sakinleri, “Daha öncesi çıkarılan yasa ile mahalle muhtarlıkları alınan karar ile bazı muhtarlıklar birleştirildi. Maksut efendi mahallemizin bin 100 seçmeni bulunuyor. Maksut Efendi Mahallesi olarak biz Abdurrahman gazi mahallesi muhtarlığından ayrılmak istiyoruz. Bunun sebebi ise Abdurrahman Gazi muhtarlığı konumunun uzak olmasıdır. Diğer muhtarlığa gitmek için bir sürü yol yürüyoruz. Muhtarlıkla herhangi bir işimiz olduğumuz zaman nerden bakarsan yarım saatten fazla yol yürümek zorunda kalıyoruz. Maksut Efendisi mahalle sakinleri olarak Abdurrahman gazi mahallesi muhtarlığından ayrılmak istiyoruz. Bu konuda yetkili mercilere dilekçe verdik en kısa zamanda bu konun karara bağlanmasını istiyoruz. Erzurum’un üst düzey yöneticilerimizin bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz.”