Manchester United'da Altay Bayındır'a gün doğdu!

Fenerbahçe'den Manchester United'a transfer olan Milli kaleci Aktay Bayındır'a İngiliz ekibinde kendisini kanıtlayabilmesi için adeta gün doğdu. Milli kaleciye müjdeli Aboubakar'dan geldi.

Tarih: 13.09.2023 12:17
Manchester United

Fenerbahçe ile yollarını ayırarak Manchester United'a transfer olan Altay Bayındır'ın yeni takımında ne zaman kaleye geçeceği belli oldu. Manchester Evening News'te yer alan habere göre ManU teknik direktörü Ten Hag, birinci kalecileri Andre Onana'nın, Afrika Uluslar Kupası'na gitme ihtimaline karşılık, onun yerini dolduracak bir kaleci istedi ve Altay transferi gerçekleştirildi.

MANU'DAKİ İLK TÜRK FUTBOLCU OLDU

Bir dünya devine giderek Türk futbolunun en önemli transferlerinden birine imza atan Altay Bayındır, Manchester United'da forma giyen ilk Türk futbolcu olmayı da başardı.

Altay Bayındır ise konu hakkında şunları söylemişti: "Manchester United’a katılmak ve bu inanılmaz kulübü temsil eden ilk Türk oyuncu olmak büyük bir onur. Başarıya dair bir tutkum var ve bu özel oyuncu grubunun hedeflerimize ulaşmasına yardımcı olmak için her şeyimi vereceğim."

 

Manchester Unitedda Altay Bayındıra gün doğdu Müjdeli haber Aboubakardan

 

ŞAMPİYONLAR LİGİ KADROSUNDA YER ALDI

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile aynı grupta yer alan Manchester United'da milli kaleci Altay Bayındır'ın ismi UEFA kadrosunda yer aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Galatasaray, Bayern Münih ve Kopenhag ile mücadele edecek olan Manchester United, 25 kişilik listeyi UEFA'ya bildirirken yeni transferlerden milli kaleci Altay Bayındır da kadroda bulunuyor.

KAMERUN'UN KALESİNİ ONANA KORUYACAK

Kamerun dün gece Beşiktaşlı Aboubakar'ın da bir gol attığı Afrika Uluslar Kupası elemelerinde Burundi'yi 3-0 yenerek Afrika Uluslar Kupası finallerine katılmaya hak kazandı. Fildişi Sahili'nin ev sahipliğinde ocak ayında başlayacak ve bir ay sürecek turnuvada, elemelerde olduğu gibi Kamerun Milli Takımı'nın kalesinde Onana yer alacak.

 

Manchester Unitedda Altay Bayındıra gün doğdu Müjdeli haber Aboubakardan

 

 

ALTAY KALEYE GEÇİYOR

Deneyimli file bekçisinin yokluğunda Manchester United'ın kalesini Altay Bayındır koruyacak. Genç kaleci o tarihe kadar henüz kırmızı-beyazlıların kalesine geçmemiş olursa, o tarihlerde Premier Lig ekibinde ilk maçlarına çıkacak. Afrika Uluslar Kupası'nın şampiyonluk favorileri arasında yer alan Kamerun, finale kadar ilerlerse Andre Onana kulübündeki en az 4 lig maçını kaçıracak. FA Cup ve Lig Kupası maçlarıyla bu sayının artması da muhtemel.

KALEDE YER ALACAĞI MAÇLAR

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Manchester United, Andre Onana'nın yokluğunda Premier Lig'de Tottenham, Wolves, West Ham United, Aston Villa takımlarıyla karşı karşıya gelecek. Manchester United'da kendisine 1 numaralı forma verilen Altay Bayındır, bu maçlarda yeni takımının kalesini koruyacak

6 KEZ MİLLİ FORMAYI GİYDİ

Altay Bayındır bugüne kadar 6 kez milli formayı giydi. 25 yaşındaki file bekçisi son olarak dün Türkiye-Japonya hazırlık maçında görev aldı. İlk yarıda kalesinde üç gol gören Uğurcan Çakır'ın yerine ikinci yarının başında oyuna dahil olan Altay, Junyo Ito'nun penaltı vuruşunda topu filelerinde görmeye engel olamadı.

HABER MERKEZİ