MANDALİNA SATIŞLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

Kışın vazgeçilmezi mandalina, pazarlarda yerini alırken vatandaşlar bu vitamin deposu meyveye yoğun ilgi gösteriyor.

Tarih: 15.11.2023 17:33
MANDALİNA SATIŞLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Mandalinanın kilosu tezgâhlarda 20 ile 30 TL arasında değişen fiyatlarında satıldığını ifade eden manav esnafı Serkan Darı, kış mevsiminde mandalinanın bol miktarda bulunacağını ve C vitamini   bakımından zengin olan bu meyveye talebin arttığını söyledi.

Darı,” Kış mevsiminin gelmesiyle mandalina satışlarında artış yaşandı. Mandalinanın kilosu tezgâhlarda 20 ile 30 TL arasında değişen fiyatlarında satılıyor. Kış mevsiminde vatandaşlarımız çok hasta oluyor. Mandalina şu an rağbet gören meyvelerden. Doktorlar c vitamini yönünden mandalinanın zengin olduğunu söylüyorlar. Vücut direncinin yüksek olması için Özellikle grip, nezle gibi hastalıklara iyi geliyor. Bu sene mandalina bol olacak gibi görünüyor. Satışlarımızın artmasını umuyoruz. Vatandaşlar kış mevsiminde pazarlarda mandalina sıkıntısı çekmeyecek. Kış ayının gelmesiyle birlikte Adana’dan getirdiğimiz mandalina ve portakalları satarak geçimimizi sağlıyoruz. Son zamanlarda soğukların kendini göstermesiyle birlikte portakal, mandalina satışlarımız arttı. Halkımız hem ucuz hem de kaliteli sebze ve meyve istiyor. Portakal ve mandalina gibi ürünler bu mevsimde ucuz olduğundan çok satılıyor "

Mandalinalar, sağlığa faydaları

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kış hastalıklarına karşı korur, cildi sağlıklı tutar, kalp sağlığına iyi gelir, kanser riskini azaltabilir, diyabet riskini düşürebilir, kilo kontrolüne yardımcı olur. Mandalinalar, farklı şekillerde yenilebilir. Çiğ olarak tüketilebilir, salatalara, atıştırmalıklara, yemeklere ve tatlılara katılabilir. Mandalina suyu da sıkça içilir.