Mansur Yavaş’tan adaylık ilanı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Adayım demek hadsizlik olur" sözleriyle İstanbul adaylığını ilan etmedi.

Tarih: 01.09.2023 14:24
Mansur Yavaş’tan adaylık ilanı

Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken CHP’de adaylıklar konuşulmaya başlandı.

Mayıs seçimlerinin ardından değişim çağrılarının yapıldığı CHP cephesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yeniden aday olmalarını istediğini söylemişti.

Yavaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında aday olmak istediğini ilan etti ve ‘rozetsiz’ vurgusu dikkat çekerek “Nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam etmek istiyorum. Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim. Bizim siyasi tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok” sözlerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu ise Yavaş’ın aksine açık açık belediye başkanlığı adaylığını ilan etmekten kaçındı ve “Ben yola çıktığımı ifade edebilirim. Adayım demek hadsizlik olur. Çünkü aday olmanın koşulları var. Sizi aday gösteren yapılar var. Partimizin var vs. Onlar zaman içinde konuşulur” ifadelerini kullandı.İmamoğlu, Diken internet sitesi haberine göre, CHP yönetiminden İstanbul’un 39 ilçesinde adayların belirlenmesi için söz sahibi olmayı isteyecek.

Kılıçdaroğlu ise tam da iş birliği olup olmayacağı merak edilirken İYİ Parti il başkanlığının daha önce bir açıklamayla eleştirdiği mevcut Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yeniden aday olacağını duyurarak “Önümüzdeki süreçte de Allah nasip ederse Özlem başkanımız aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevine devam edecek. Onu size emanet ediyorum. Sizi de Allah’a havale ediyorum” sözlerini kullandı.  HABER MERKEZİ