Marangoz ve mobilyacılarda indirim sevinci

Marangoz, Mobilya ve Duvarcılar Odası Başkanı Murat Nohutçu, yapılacak her indirimin sektörde üretime katkı sağlayacağını belirterek, KDV ve ÖTV´deki indirim süresinin uzatılmasını istedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Marangoz ve mobilyacılarda indirim sevinci

Günebakış/Muhammed COŞKUN

KDV´nin yüzde 18´den yüzde 8´e düşürülmesi ve ÖTV´nin kaldırılması marangoz ve mobilya üreticilerini sevindirdi. 30 Nisan tarihine kadar geçerli olan yeni uygulama hakkında değerlendirmelerde bulunan Marangoz, Mobilya ve Duvarcılar Odası Başkanı Murat Nohutçu, KDV ve ÖTV indiriminin mobilya sektöründe büyük sevinçle karşılandığını söyledi.

İndirimin kayıt dışına önemli oranda olumlu katkı sağlayacağının altını çizen Nohutçu, ?KDV oranının düşmesi ve ÖTV´nin kaldırılması önemli bir çalışmadır. Bu uygulama uzun vadede düşünülmesi gerekiyor. Eğer bu uygulama uzun vadede yapılmış olsa, hem kayıt dışını azaltacak hem de sektörümüzün gerçek ihracata yönelik nitelikli mal satışını sağlayacak ve iç pazarı hareketlendirecektir. İç pazar hareketlenince nitelikli katma değerli ürün ihracatı da haliyle artışa geçecektir. Her sektörde olduğu gibi mobilyada da vergi oranları yükseldikçe kayıt dışı gibi sorunlar artıyor. Mobilyanın kimya, ağaç, orman, makine ve lojistik gibi 120 sektörü etkilediğini düşünürsek olumlu bir etkinin yerel kalkınmayı sağlayabileceğini düşünebiliriz. Bu indirim üretim alanında çok büyük sevinçle karşılandı. Ancak uygulamanın kısa olması bizi fazla da olumlu etki sağlayabiliyor. Bu uygulamanın kesinlikle uzun vadede düşünülmesi gerekmektedir.? dedi