MAREŞAL ÇAKMAK DEVLET HASTANESİ’NE NE OLACAK?

Erzurum’da yıkılan eski Aziziye Hastanesi’nin bulunduğu araziye ve Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi’nin arazisinin akıbeti ne olacak?

Tarih: 01.09.2023 23:25
MAREŞAL ÇAKMAK DEVLET HASTANESİ’NE NE OLACAK?

www.erzurumgunebakıs.com / Halil İbrahim Aktaş

Erzurum’da bulunan ve birisi önceden yıkılan Aziziye Devlet Hastanesi’nin arazisi ve depreme dayanıklılığının olmadığı tespit edildikten sonra boşaltılıp yıkılma kararı alınan Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi’nin bulunduğu arazilere ne olacağı merak konusu oldu. Son zamanlarda bu 2 hastanenin arazisi hakkında sürekli değişik iddialar ortaya atılıyor. Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi’nin bulunduğu arazinin, Katarlılara satıldığı iddiası ise ortaya en çok atılan iddialardan birisi oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Erzurum İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre bu 2 hastanenin arazisi Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olduğunu, bu 2 araziye ne olacağına dair en doğru bilgilerin Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınabileceğini belirttiler. Görüşülen Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, eski Aziziye Hastanesi’nin arazisinin hiçbir zaman kendilerinde olmadığını, eskiden arazinin üniversitede olduğunu ancak şu anda hangi kurumda olduğunun bilgisinin kendilerinde olmadığını söylediler. Yetkililer, Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi’nde ise sadece hastanenin bulunduğu alanın Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü kullanımında olduğunu, oradaki arazinin tamamının Milli Savunma Bakanlığı’nda olduğu söylendi.