Mark Dickey'in kurtarma operasyonunda son durum! Açıklama yapıldı

Mersin'in Anamur ilçesi Sugözü Mahallesi'ndeki Morca Mağarası'nda rahatsızlanıp, bulunduğu yerde müdahale edilen ABD'li bilim insanı Mark Dickey'in kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Tarih: 10.09.2023 21:15
Mark Dickey


GİRİŞ

 

 

 

 

KATEGORİLER

GÜNDEMDÜNYAEKONOMİUZMANPARASKORERCADDEYAZARLARASTROLOJİ

TÜMÜ

 

GAZETE EKLERİ

GAZETE HABERLERİ

PAZAR

MİLLİYET EXECUTIVE

MİLLİYET ENERJİ

MİLLİYET ARKEOLOJİ

EGE

BİZE

 

  •  

 

 

 

 

Mersin'in Anamur ilçesi Sugözü Mahallesi'ndeki Morca Mağarası'nda rahatsızlanıp, bulunduğu yerde müdahale edilen ABD'li bilim insanı Mark Dickey'in kurtarılması için çalışmalar sürüyor. AFAD İl Müdürü Cenk Yıldız, Avrupa Mağara Kurtarma Birliği Teknik Komisyonu Başkanı Guiseppe Conti, Mağaracılık Federasyonu, Mağara Kurtarma Komisyonu Medikal Koordinatörü Tulga Şener ve Mağaracılık Federasyonu Başkanı Bülent Genç, Mark Dickey’i kurtarma çalışmalarının devam ettiği Anamur ilçesi Morca Mağarası girişindeki sahaya gelerek incelemelerde bulundu.

Mark Dickeyin kurtarma operasyonunda son durum Açıklama yapıldı

 

Tahliye operasyonu hakkında bilgi veren AFAD İl Müdürü Cenk Yıldız, çalışmaların olumlu devam ettiğini belirterek, "Kendisinin sağlık durumu genel anlamıyla güzel. Sıvıyla beslenmesi devam ediyor. Plazma ve serum destekleriyle şu an için mide kanaması problemimizi aşmış durumdayız. Kendisini dünden bu yana yapılan operasyonda 680 metreye kadar getirdik. Şu ana kadar olumsuz bir şey yaşamadık. Şu saat itibarıyla 500 metreye kadar kurtarma operasyonu devam etmektedir. İnşallah bir sorun yaşamazsak 2-3 gün sonra kendisini kamp alanımıza çıkarmış olacağız. Arkasında sağlık birimleri aracılığıyla naklini sağlayacağız. Tedavisini de yaptıktan sonra uğurlayacağız inşallah” dedi.