Marketlerde denetim şart oldu

Asgari ücrete gelen zam henüz uygulanmamış olsa da birçok esnaf ve zincir marketlerde ürünler zamlandı.

Tarih: 07.01.2024 23:40 Güncelleme: 07.01.2024 23:40
Marketlerde denetim şart oldu

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Aralık ayında belirlenen ve ocak ayından itibaren uygulamaya geçecek olan zamlar vatandaşın yüreğine su serperken, zincir marketlerde ve küçük esnafta Satışa sunulan mallar veya ürünlerin satın 

Vatandaşlar, fiyat artışlarının yaşandığı marketlerin denetlenmesi gerektiğini belirterek, “asgariye gelen zamdan hiçbir şey anlamadan marketlerdeki zamla karşı karşıya kaldık ki bu artış da ilerleyen zamanlarda daha da çok artacak gibi” söylemlerinde bulundular. Her markette bulunabilecek ürünlerin yine her markette farklı farklı fiyatlarda olduğun belirten vatandaş, “bu duruma ciddi anlamda birinin dur demesi gerekiyor ve gereken her neyse bir an önce uygulanmalıdır” diye konuştular.

Haksız kazanç kol geziyor 

Ara vermeksizin gelen zamlar hayat pahalılığını artırıp alım gücünü düşürürken, bahsi geçen marketlerden bahsi geçen ürünleri alarak hayatını bir asgari ücretle idame ettirmeye çalışan vatandaş, “kaşıkla verilen kepçeyle geri alınıyor” benzetmesinde bulunarak, “asgari ücreti almak için hakkıyla çalışanlar haksız bir şekilde para kazananların karşısında günden güne eriyor. Durum böyleyken zengin daha zengin oluyor, asgari ücrete çalışan, ev geçindiren veya çocuk okutan ise mahvoluyor” söylemlerinde bulundular. 

Zincir marketler denetlenmeli 

Kuruluşların, tedarikçileri veya tedarikçi adaylarını değerlendirmek adına denetimler yapması gerektiğinin altını çizen vatandaş, “gerekli denetimler yapılarak, işlemlerin amaçlar doğrultusunda yapılıp yapılmadığı belirlenmeli ve hatalı veya fiyat hilesi olan ürünlerin önlemi alınmalı” açıklamalarında bulundular.