MARKETLERDE ETİKET MESAİSİ

Asgari ücret zammı vatandaşın cebine girmeden fırsatçı marketler hemen harekete geçtiler.

Tarih: 21.12.2023 17:26 Güncelleme: 21.12.2023 18:33
MARKETLERDE ETİKET MESAİSİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Türkiye genelinde 81 ildeki zincir marketler daha asgari ücrete zam yapılmadan ürünlere zam yapmaya başladılar. 

Erzurum’daki vatandaşlar marketlerden dün aldığı bir ürünü bugün aynı fiyata alamıyor. Asgari ücrete zam geldikten sonra fiyatlarının artması beklenen ürünler vatandaş daha zammını görmeden arttı. Fırsatçılar gün gün etiketleri değiştiriyor. Vatandaş cebine girmeyen paranın zammını ödemekten şikâyetçi oldular. Fırsatçılar gün gün etiketleri değiştiriyorlar. 

Çeşitli marketler, ürünlere yeni fiyat belirlenmiş etiketleri çıkartarak sürekli olarak ürünlerin fiyatlarına zam yaparken  asgari ücretle geçinemeyen vatandaşlar ise bu görüntülere isyan etti.

Vatandaşlar,”  Ben büyük marketleri takip ediyorum. Sanki bunlar yapılan zamlarda birbirlerini takip ediyorlar. Anlaşarak zam yaptıkları için de rekabet ortadan kalkıyor. Bütün marketlerde fiyatlar aynı olduğu için de vatandaş almak zorunda kalıyor.   Şu anda gıda fiyatlarına çok fahiş bir fiyat uygulanıyor. Şu anda mahalle bakkalları bile onlardan daha ucuz ürün satıyor. Kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor. Devletin de buna bir el atması gerekiyor.  Fiyatları gerçekten çok yükseltmişler, şahsi olarak çok şikâyetçiyim. Bir ay öncesine kadar zincir marketlerde birçok üründe birkaç TL fiyat farkı vardı ama şimdi ise sanki anlaşmışçasına fiyatlar aynı. Bu da benim çok dikkatimi çekti. Bu fırsatçılıktır başka bir şey değil. Ekonomik gerekçeye dayanmayan ve adeta keyfi olarak yapılan bu zamlara karşı zincir marketleri uyarıyoruz; haksız, akıldışı ve gerekçesiz bu zamları derhal geri alın. Aksi halde bir yandan konuyla ilgili idari ceza uygulanması gerekir. Bu ticaret değil, ahlaksızlık..! Fiyatlar uçuyor. Bunlar para cezasıyla yola gelmez. Marketler fiyatları arttırmaya devam ediyorlar. Devletimiz bunlara bir çare bulur, bunların peşini bırakmaz ve gereken cezayı da vermesini istiyoruz. “