MEB Tablet Dağıtmayı Neden Bıraktı?

Milli Eğitim Bakanlığı, geçmişte öğrencilere verdiği tabletleri şimdi neden vermiyor? Günebakış Gazetesi Erzurumlu vatandaşlara sordu…

Tarih: 15.09.2023 21:27 Güncelleme: 16.09.2023 13:25
MEB Tablet Dağıtmayı Neden Bıraktı?

www.erzurumgunebakis.com/          Sedanur Bingöl        

FATİH Projesi kapsamında dağıtılan tabletlerin 2 yıldır dağıtılmaması vatandaşları düşündürdü. 

Tabletlerin dağıtılmamasını farklı farklı yorumlayan Erzurumluların kimisi, FATİH Projesi’nin bittiğini söylerken kimisi ise bu konuyu ekonomik sorunlara bağladı. 

Yunus Emre Kalan, “Bu devlet milletine yiyecek bulamıyor kaldı ki tablet dağıtsın. Ülkenin batışını görelim diye bunları gözümüzün önüne seriyorlar. Eğitim de teknolojiyi her zaman destekledik, tablet dağıtılacağını duyduğumuz zaman çok sevinmiştik. Dağıtıldı, çokta iyi oldu ancak son yıllarda bu göz boyama ortadan kalktı. Önce pandemi, sonra depremler oldu ülke iyice geriye kaydı. Sonumuz hayrolsun.” 

Haluk Oygun, “Benim oğlum bu projeden tablet almıştı. Derslerini kolayca yapıyordu, ancak proje bitmiş diye duydum. Üzüldüm açıkçası, teknolojiden bu kadar yararlanabilirlik iyi bir şeydi. Öğrenciler açısından gayet güzel bir projeydi.” 

Enes Özsöz, “Ülkenin durumu gözümüzün önünde. Anlatmaya hiç gerek yok. Devlet bir de millete tablet mi dağıtsın? Kim çocukların geleceğini düşünüyor ki? Hiç kimse. Söz konusu kendi çocukları olduğu zaman yurt dışına gönderiyorlar. Çocuklara süt bile dağıtmıyorlar artık tableti nerden bulup dağıtsınlar. Çok garip bir hükümetimiz var. Teknoloji çağına gireceğiz diye her şeyi söylediler ama ortada bir şey yok. Bu durum böyle devam eder.”