Meclis üyeleri adına hatıra ormanı kuruldu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Adına Hatıra Ormanı Kuruldu

Tarih: 01.12.2022 11:59 Güncelleme: 01.12.2022 11:59
Meclis üyeleri adına hatıra ormanı kuruldu

Sinan AYDIN

Orman ​Bölge Müdürlüğü tarafından Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri adına Aşkale Hacıhamza mahallesi sınırları içerisinde bulunan ağaçlandırma sahasında Hatıra Ormanı kuruldu. Meclis Üyeleri Hatıra Ormanında gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, Bölge Müdürümüz Oktay Ayatay, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve Bölge Müdürlüğümüz personeli katıldı.

MÜDÜR AYATAY AÇIKLAMA YAPTI

Fidan dikim etkinliğinin açılış konuşmasında hatıra ormanlarının amacına değinen Bölge Müdürü Ayatay, “Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmalarına halkın katılımını sağlamak, yurdumuzun orman varlığının artırılmasında her kesimden vatandaşla işbirliği yaparak halka ağaç ve orman sevgisini aşılamak maksadıyla devlet-vatandaş işbirliğinde, gerçek ve tüzel kişiler adına hatıra ormanı ağaçlandırmaları yapılmaktadır" dedi.

6 BİN 500 ADET SARIÇAM FİDANI DİKİLDİ

Bölge Müdürlüğü tarafından Erzurum genelinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarına da değinen Ayatay, Erzurum ilimizde 1 milyon 300 bin adet fidan ve ormanların doğal gençleştirilmesi sonucu ise 4 milyon adet de tohumun toprakla buluşturulması hedefinin gerçekleştirildiğini ve bu çalışmalarla dikilen fidanların daha yeşil bir Türkiye için geleceğe nefes olarak miras bırakıldığını söyledi. Tesis edilen 8 hektar büyüklüğündeki hatıra ormanına 6 bin 500 adet sarıçam fidanı dikildi. Etkinlik fidanların dikilmesi ve hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi.