Mehmet Özdilek TFF kararını yorumladı

B.B. Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, TFF´nin liglere verilen aranın Haziran ayı başında sona erebileceğine yönelik açıklamasını değerlendirdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Mehmet Özdilek TFF kararını yorumladı

Sinan AYDIN

 

B.B. Erzurumspor Teknik Ddirektörü Mehmet Özdilek, TFF´nin COVİD-19 salgını nedeniyle liglere verilen arayı Haziran başına kadar uzattığını açıklamasını değerlendirdi. Tecrübeli teknik adam, "Ne zaman başlayacak belirsizliği ortadan kalktı. Haziran başında başlayacak lig için Mayıs başında çalışmalara başlamak lazım. Açıkçası bugünkü şartlarda kolay görmüyorum" dedi.

 

"LİGLERİN SAĞLIKLI BİR ORTAMDA OYNATILMASI GEREK"

 

Özdillek, liglerin sağlıklı bir ortamda oynatılması gerektiğine dikkat çekerek, "Sporcuların sağlığı çok çok önemli. Zaten TFF kararında da bu gözetiliyor. Tabi bu konu bilim adamlarının konusu, salgın bitmeden, kontrol altına alınmadan antrenmanların başlaması mümkün değil. Şimdi önümüzde bir aylık bir süre var. Öyle tahmin ediyorum ki, Nisan sonu itibariyle TFF ve Bilim Kurulu yeniden bir değerlendirme yaparlar" dedi.

 

" BU MÜMKÜN OLACAK MI? "

 

Futbolcuların 20 gündür takım antrenmanı değil bireysel çalışma yaptıklarını, bir ay daha çalışamayacakları için toplamda 50-55 günlük bir aktif dinlenme sürecinin olacağını ifade eden Özdilek, "Dolayısıyla oyuncuların maçlara hazır olabilmesi için en az 4 haftalık bir kamp sürecine gerek duyulacak. Haziran´ın ilk haftası denildi kararda, haliyle 4 hafta geriye gelip, Mayıs´ın ilk haftasında toplanmamız, çalışmalara başlamamız gerekiyor. Bu mümkün olacak mı, hep birlikte göreceğiz. TFF de açıkladığı üzere 10 farklı senaryo var önlerinde. Haziran başı senaryonun biriydi. Nisan sonu itibariyle yapılacak değerlendirmeyle diğer senaryolar da devreye girebilir. İnşallah en kısa sürede bu salgın sona erer de maçlar oynanmaya başlanır" şeklinde konuştu.