Memleketlerinin ürünlerini Dadaşlara tanıtıyorlar

29 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Havuzbaşı Kent Meydanı´nda düzenlenen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Destekli 1´inci Erzurum White City Organizasyonunda çeşitli illerden gelen esnaflar, farklı alanlarda stantlar açarak ürünlerini tanıtmaya devam edi

Tarih: 01.01.0001 00:00
Memleketlerinin ürünlerini  Dadaşlara tanıtıyorlar

Günebakış/Nesrin Çetinkaya

Havuzbaşı Kent Meydanı´nda bu yıl ilk defa düzenlenen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Destekli 1´inci Erzurum White City Organizasyonuyla farklı illerden gelen esnaflar açılan stantlarda yöresel ürünlerini tanıtıyor. Çok sayıda ürünün tanıtıldığı fuara Erzurumluların ilgisinin yoğun olduğunu dile getiren Kahramanmaraşlı Esnaf Yusuf Çeçen, fuar ile ilgili değerlendirmelerini GÜNEBAKIŞ´a paylaşarak, gördükleri ilgiden son derece memnun olduklarını söyledi.

ERZURUM´DA BAHARAT ÇOK FAZLA TERCİH EDİLMİYOR

Yöresel ürünlerini tanıtmak için Kahramanmaraş´tan Erzurum´a gelen Esnaf Yusuf Çeçen, standında çok sayıda baharatın olduğunu fakat Erzurumlu vatandaşların tercihini baharattan yana kullanmadığını belirterek, ?Biz bu fuara Kahramanmaraş´tan geliyoruz. Standımızda yer verdiğimiz ürünlerimizin hepsi tamamen organik ve doğaldır, çünkü hepsi el yapımı, kendimiz üretiyoruz. Biz buraya yöresel ürünler fuarına tanırım amaçlı, memleketimizi tanıtmak için geldik. Ürünlerimize standımızda yer açtık ve sergiliyoruz.  Standımızda pestil, köme, salça, nar ekşisi ve çok sayıda çeşitli baharatlarımız var. Fakat Erzurum´un insanları baharata çok fazla düşkün değil. Genel olarak biber ve salçayı tercih ediyorlar. Baharat kültürü pek yok. O yüzen insanlar çok fazla tercih etmiyor. Nar ekşilerimize çok talep var. pestil ve kömelerimizde şeker ve glikoz bulunmuyor. Pazar´a kadar buradayız. Erzurumlu vatandaşlarımızı bekleriz standımıza. Baharatlarımız özellikle tavsiye ediyoruz, görsünler, tanısınlar. Fuar çok güzel, organizasyon mükemmel. Daha önce böyle bir fuarda bulunmadık, belediye gerçekten çok güzel bir organizasyon yapmış. Bizlerde burada olmaktan mutluyuz? ifadelerine yer verdi.