MEMUR MAAŞ ZAM ORANLARI BELLİ OLDU!

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'nde, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu 5. ve son toplantısı sona erdi. Yaklaşık 3,7 milyon memur ve 2,7 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yılları için uygulanacak toplu sözleşme zammı belirlendi.

Tarih: 01.09.2023 20:07
MEMUR MAAŞ ZAM ORANLARI BELLİ OLDU!

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Mustafa Karataş Erzurum Günebakış Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Karataş, açıklamalarında taleplerinin dikkate alınmadığını ve enflasyonun ülke için öneminden bahsetti.

“Öncelikle yapılan bu hakem heyetinin kararları alanı memnun etmemiştir. Piyasa gerçeğine uygun taleplerimiz dikkate alınmamıştır. Merkez bankasının beklentisi olan enflasyon gerçeğiyle uyuşmamıştır. Enflasyon farkı ödemesi bizim için daha doğrusu devlet memurları için kaybın yerine konulmasıdır. Kaybın yerine konulmasının, memura zam veriliyormuş gibi gösterilmesi de doğru değildir. Dolayısıyla bizim 2024 yılı için istemiş olduğumuz toplamda yüzde 70’lik, 2025 yılı için de talep etmiş olduğumuz yüzde 40’lık zam oranları mevcut enflasyon göstergeleri ve değerleri ile merkez bankasının beklentisi olarak hesap ettiği enflasyon oranına göre oluşturulmuş gerçekçi bir rakamdır. Dolayısıyla biz böyle bir zamma imza atamazdık ve atmadık. Şimdi hali hazırda baktığımız zaman şu anda alanda hakikaten büyük bir enflasyon mevcut. İnsanların şu anda aldıkları maşa yüksek evet ancak; aldıkları bu maaş enflasyon karşısında bir alım gücü olmadığı için insanlar buna itiraz ediyor. Genel başkanımız aylar önce şu kelimeleri kullanmıştı, enflasyon durdurulmazsa yüzde yüz bir zam verilse bile bir faydası yoktur. Önemli olan şu anda ülkede ki enflasyon artışının durdurulması ve almış olduğumuz maaşın ve zammın cebimizde kalmasıdır. Ancak şu anda gördüğümüz şu ki hali hazırda önümüzde ki yıllarda belki bir duraklama yaşayabilir ama bu enflasyon her zaman olacak. Bu enflasyon gerçeği bizim aldığımız zammın değerini yok ediyor.” 

“KÜSTAHLIK YAPIYORLAR!”

Memur-Sen olarak taleplerinin dolar ile maaş almak olmadığını dile getiren Karataş, “Bunları söyleyenler küstahlık yapıyorlar” diyerek tepki gösterdi. 

“Bu olaya memur maaşlarına gelen zam açısından baktığımız da aslında bir memnuniyet söz konusu değildir. Fakat şu an hükümetin içinde bulunduğu şartlar; asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler, depremin bu ülkeye getirdiği yükler ve diğer sorunları da üst üste koyduğumuz zaman hükümet tarafının da önerebildiği mevcut hakem kurulunun önerdiği orandan başkası değil. Biz yanlış anlaşılmak istemiyoruz, devlette yokken bize verilsin istemiyoruz. Bu konunun kesinlikle altını çizmek istiyorum, biz Memur-Sen olarak memurların maaşı dolar ile verilsin diye bir talepte bulunmuyoruz. Bunu söyleyenler küstahlık yapıyorlar. Biz sadece rakamsal veriler üzerinden konuşarak Türkiye’nin ekonomik büyümesi oranında her kuruma düşen paydan, memurların da gereken payı almasını istiyoruz.”