MERCAN ÇİÇEK YAĞLI GÜREŞ LİG MÜSABAKALARINDA BİRİNCİ OLDU

Geleneksel Güreşler Federasyonun 24 Haziran da Gaziantep Şahinbey İlçesinde 3’üncü Ayağı düzenlenen Yağlı Güreşlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulübünün öğrencilerinden MertcanÇiçek yağlı güreş lig müsabakasında birinci oldu

Tarih: 30.06.2023 16:34 Güncelleme: 30.06.2023 21:04
MERCAN ÇİÇEK YAĞLI GÜREŞ LİG MÜSABAKALARINDA BİRİNCİ OLDU

www.gunebakiserzurum.com / Rabia ASLAN KARAKAŞ

Şahinbey Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Yağlı Güreş Ligi'nin 3’üncü turu AK kent Spor Köyü’nde gerçekleştirildi. Organizasyona Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) Başkanı İbrahim Türkiş, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik’in yanı sıra derece elde etmek için ter döken bin 250 sporcu katıldı.

Geleneksel Güreşler Federasyonun Gaziantep de düzenlemiş olduğu yağlı güreş lig müsabakasının 3’üncü ayağında, minik orta boy  kategorisinde Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulübünün öğrencilerinden Mertcan Çiçeğin Birinci olduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulübü Başkanı Nihat Polat, yağlı güreş lig müsabakalarında gençler kategorisinde ise diğer öğrencilerinden Habbap Tursun ve Hamza Çetinin de 2’inci olduğunu, Tunahan Polat, Umut  Çiçek, Mustafa  Hançer ve Ömer  Keskin de İlk sekize girerek 2024 yılında Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerine katılmaya hak kazandıklarını söyledi.

Polat,”   Geleneksel Güreşler Federasyonun Gaziantep Şahinbey İlçesinde 24 Haziran da yağlı güreşlerin 3’üncü ayağı düzenlendi.   Yağlı güreş lig müsabakasında gençler kategorisinde spor kulübümüzün öğrencilerimiz yağlı güreşlerde yarışarak gururumuz oldular.  Spor kulübümüzün öğrencilerinden; Mercan Çiçek Birinci olurken Habbap Tursun ve Hamza Çetin de ikinci oldular. Ayrıca spor kulübümüzün diğer öğrencileri Tunahan Polat, Umut Efe Çiçek, Mustafa Kürşat Hançer ve Ömer Osman Keskin minik orta boy kategorisinde ilk sekize girmiş oldular bu sayede 2024 yılında Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerine katılmaya hak kazandılar. yağlı güreş müsabakasında bulunan antrenörlerimiz  ise Dursun Kurdoğlu, Eyüp Koçak , Arif Aras, Emin Orhan  gibi değerli hocalarımız oldu. Koruma altında çocukların daha iyi yerlere gelmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Yağlı güreş müsabakalarına dışarıdan katılım sağlayan kulüp olduğumuz halde bu başarı bizler için motivasyon oldu. Ayrıca bize hep destek olan Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Cemil İlbaşa da katkıları için çok teşekkür ediyoruz.