Mergim Berisha için 15 milyon euro iddiası!

Fenerbahçe'den Augsburg'a transfer olan Mergim Berisha'nın geleceği için sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Golcü futbolcu için gözden çıkarılan bonservis bedeli belli oldu.

Tarih: 01.08.2023 14:07
Mergim Berisha için 15 milyon euro iddiası!

Augsburg'un Fenerbahçe'den opsiyonunu kullanarak transfer ettiği Mergim Berisha, her ne kadar sakatlığı sebebiyle henüz antrenmanlara başlamamış olsa da Alman basını sürpriz bir iddiada bulundu. İşte detaylar...

Eylül 2021'de Fenerbahçe, o dönem Avusturya ekibi Salzburg'da forma giyen Mergim Berisha'yı 5 milyon Euro karşılığında renklerine katmıştı.

Sarı - lacivertli formayı tüm kulvarlarda 32 kez giyen yıldız oyuncu sekiz kez gol atmayı başarırken üç kez de asist yapmıştı.

MİLLİ TAKIM'A KADAR YÜKSELDİ

Fenerbahçe, 2022/2023 sezonunda Berisha'yı Almanya Bundesliga ekibi Augsburg'a kiraladı. Gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken 25 yaşındaki oyuncu Almanya Milli Takımı'na seçilmeyi de başardı.

Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Hansi Flick, Berisha'yı Peru ve Belçika ile oynanan hazırlık maçlarında kadroya davet etti.

Alman oyuncu geçen sezon Bundesliga'da 23 maçta sahaya çıkarken dokuz gol ve dört asistlik performans sergiledi.
Augsburg sezon başında Mergim Berisha'yı Fenerbahçe'den opsiyonlu olarak transfer etmişti. Yıldız oyuncunun etkileyici performansının ardından 4.50 milyon Euro'luk opsiyon kullanılmıştı.

ALMANLARDAN SÜRPRİZ İDDİA

Augsburg, Fenerbahçe'den 4.50 milyon Euro karşılığında transfer ettiği Mergim Berisha'yı satabilir. Alman Kicker'de yer alan habere göre, Alman ekibi Serie A'dan talipleri olan Berisha'yı 11-15 milyon Euro arası bir bedelle satmayı planlıyor.

Ayak bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle henüz antrenmanlara başlamayan Berisha'nın kısa süre içerisinde takıma katılması beklenirken, Serie A'ya transfer olma olasılığı da göz önünde bulunduruluyor. HABER MERKEZİ