Merkez İlçe Belediye Başkanlarından nüfus değerlendirmesi İlçeler gelişiyor nüfus büyüyor

Palandöken, Yakutiye ve Aziziye ilçe Belediye Başkanları GÜNEBAKIŞ´A nüfus sonuçlarının değerlendirmesini yaptı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Merkez İlçe Belediye Başkanlarından nüfus değerlendirmesi  İlçeler gelişiyor nüfus büyüyor

Günebakış/Muhammed COŞKUN

2016 yılı adrese dayalı nüfus sonuçlarına göre merkez 3 ilçede artış gerçekleşti. Sonuçlara bağlı olarak Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan açıklamalarda bulundular. Başkanların açıklamasındaki ortak nokta, yapılan çalışmalara bağlı olarak nüfusun daha da artacağı oldu.

KENTSEL DÖNÜŞEME RAĞMEN NÜFUS ARTTI

İlçedeki kentsel dönüşüm kapsamında yürütülen çalışmalara rağmen nüfusun arttığına dikkat çeken Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, 191 bin 863 olan nüfusun Kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla 250-300 bin arasında olacağı yönünde öngörüsünü paylaştı. Korkut, ?Kentsel dönüşüm nedeniyle Yakutiye ilçemizde nüfus beklenenin altında. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız sebebiyle ilçemizde bulunan çok sayıdaki vatandaşımız diğer ilçelere geçtiler. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar kentsel dönüşüm noktasında çok büyük çalışmalara imza attık. Yaklaşık 600 dönüm alanda gece kondu ve eski evleri kamulaştırarak kentsel dönüşüm kapsamında yıktık. Şimdi çalışmalar sürüyor ve yapım aşaması devam ediyor. Bu çalışmalara rağmen her yıl Yakutiye´de bir nüfus artışı var. Kentsel dönüşüm ile yeni yapılar tamamlanacak, merkezdeki ticaret normale dönmesine paralel olarak nüfusta da artış sağlanacak. Çalışmalar dolayısıyla diğer ilçelere giden nüfusumuzda geri dönecektir. Çalışmalarımız tamamlandığında nüfusumuzun 250-300 bin olacağını tahmin ediyoruz.? dedi.

PALANDÖKEN CAZİBE MERKEZİ 

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yaptıkları çalışmalara bağlı olarak nüfusun daha da artacağını vurguladı. Bulutlar, ?Biz ilerleyen zamanlarda 200 bini aşarız. Çok ciddi projeler var. Bu projelerin etkisi mutlaka olacaktır. Belediye olarak bizler tedbirler alıyoruz. İlçemizi cazibe merkezi haline getirme gayreti içerisindeyiz. Siz yaşam tarzını en iyi şekilde hazırlarsanız daha çekici hale gelir. Özellikle kültür merkezi bir tane yaptık şimdi ikincisini yapıyoruz. Belediye yeni hizmet binamıza taşınıyor. Şuan 90 civarında parkımız var. Spor alanlarından çocukların oyun alanlarına, yaşlılarımızın oturma alanlarından, camilerdeki düzenlemelere kadar yaptığımız çalışmalarla Palandöken´i cazibe merkezi yapma hedefinde ilerliyoruz. Yaptığımız çalışmalara paralel, her geçen yıl nüfusumuz artıyor. Bazı projelerimiz var, onları da gerçekleştirince daha kaliteli yaşama sahip bir ilçe haline geleceğiz. Turizme de önem veriyoruz. Turizm alanlarında önemli bir noktaya sahip olarak çalışmalarımızda bu alanda da dikkat ediyoruz. Bu alanlar ve çalışmalarda nüfus için birer faktördür. Yeşil alan o kadar önemli ki, çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız istifade edecek. Nüfus müdürlüğünün aşağıda olmasından dolayı ilçemiz yeterli hizmet alamıyor. Nüfus müdürlüğü ilçemize gelse bizim 10 bin nüfusumuz daha çıkar. Bunun için ilçemize Palandöken Kaymakamlığının yapılması lazım ki hakiki nüfusumuzu muhafaza edelim, elde edelim. Bu gün nerden bakarsanız bakın belediyemizin bu durumdan dolayı 40-50 bin TL kaybı var. Kadın nüfusumuz fazla.? diye konuştu.

AZİZİYE NÜFUSU DAHA DA ARTACAK

Aziziye ilçesindeki yaşam standardına dikkat çeken Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, ilçede yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla nüfusun daha da artabileceği yönünde görüş bildirdi. Başkan Orhan, ?Bölgemiz en iyi cazibe merkezleri halinde. 2014 yılında göreve geldikten 3-4 ay sonra bazı revizyonlar yaptık. Yaşam standartlarını daha iyi hale getirmek için yaptığımız bu revizyonlardan birisi bodrum katta yerleşim iznini kaldırdık. Bu revizyon çok olumlu karşılandı. 2016 yılında ilçemizde yapı için çok ruhsat verdik. Bu durum konut miktarını ve buna bağlı olarak nüfusu arttırdı. Sosyal alanlarımız, parklarımız, havamızın daha temiz olması yerleşim için uygun ortam oluşturuyor. 2016 yılında 340 konut, 114 işyeri yapıldı ve bahar ayında da teslimi gerçekleştirilecek. Yeni 650 adet daha konut yapmayı planlıyoruz. Bahçeli Evler ´de 400-450 apartman, yaklaşık bin 100 konutu da akabinde düşünüyoruz. Bunları etap etap inşallah gerçekleştireceğiz, talebe bağlı olarak. Yine bunların yanında kamulaştırma çalışmaları da sürüyor. Bu çalışmalar göz önünde bulundurulduğunda Aziziye nüfusunun kademeli olarak artacağını söyleyebiliriz.? şeklinde konuştu.