Merkez otelleri dağ otellerine yenik düştü

Şehir merkezinde ki oteller, Palandöken Dağı’nda ki otellere göre ucuz olmasına rağmen hâlâ iş yapamıyor.

Tarih: 08.12.2023 09:39 Güncelleme: 08.12.2023 09:41
Merkez otelleri dağ otellerine yenik düştü

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Erzurum’a ilk karın düşmesi ile kış turizmi de başlamış oldu. Otel fiyatları güncel haliyle belirlendi. Ancak şehir merkezinde ki oteller kış turizminden faydalanamıyor. Gelen ve gelecek olan turistler genellikle dağ otellerini tercih ediyor. Otel sahipleri bu durumun karşısında çaresiz kalıyor. 

Şehir merkezinde ki otellerin turist çekememesinin en büyük sorumlusunun acenteler olduğunu dile getiren otel sahipleri, acentelerin getirdiği turistleri dağa götürüp orada konaklattığını söyledi. “Bizim otellerimize turistler gelmiyor, acenteler getirdikleri turistleri hemen daha götürüyorlar” şeklinde konuşan şehir merkezinde ki otel sahipleri, “Anlaşmalı oldukları için de orada kalmaya ikna ediyorlar şeklinde konuştular” ifadelerini kullandılar.

“Bizim otellerimize gelmeleri şehir açısından daha da iyi olacaktır. Ancak onları buraya getiren bazı seyahat acenteleri inatla dağa götürüyorlar. Sanki bu şehir sadece dağdan ibaretmiş gibi. Anlıyoruz, kış turizmi için veya kayak için buraya geliyorlar. Bizde onları kayağa götürebiliriz, bizim de servislerimiz var. Merkezde ki otellerde kalmaları söylediğimiz gibi esnafımız için de Erzurum’un güzelliklerini görmeleri için de iyi olacaktır”