Merkezde kar yok ama Palandöken’de çok

Şehir merkezinde olmayan kar, Palandöken Kayak Merkezi’nde pistlerin dolmasına neden oluyor. Depolanan kar uygulaması ile bayaza bürünen pistler, kayak severlerin ve otel işletmecilerinin yüzünü güldürüyor.

Tarih: 12.01.2023 13:09
Merkezde kar yok ama Palandöken’de çok

Talha KOCA

Erzurum’da soğuk hava etkili olurken, haftalardır yağmayan ancak geçtiğimiz Çarşamba günü yüzünü gösteren kar da eridi. Eriyen kar yerini etkili derecede soğuk havaya bıraktı. Hava sıcaklığı -15 derecelere kadar düşerken, rüzgâr kenti etkisi altına alıyor. Sıfırın altında ciddi derecelerde düşüş gösteren hava, etkili rüzgarla da birleşerek vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Karın yağmasıyla birlikte vatandaşlar havanın biraz daha yumuşamasını ve ısınmasını ümit ediyor. Ancak etkili bir kar yağışıyla henüz karşılaşamayan dadaşlar, Palandöken Kayak Merkezi’nde ki beyaz örtü karşısında da hayrete düşüyor. Yaklaşık 40 gündür sezonu açan kayak merkezi, yerli ve yabancı turistlerin akın ederek geldikleri, aynı zamanda doyasıya eğlenerek kayak yaptıkları mekân konumunda yer alıyor. Dünyanın en geniş ve en uzun pistlerini bünyesinde barındıran Palandöken Dağı, kar depolama özelliği sayesinde de önceden yağan kar, depolanarak sezon boyunca pistlere serilip, kayak severlere alan oluşturarak kayak yapma fırsatı oluşturuyor. Özellikle Rus Vatandaşların akınına uğrayan merkez, gece saatlerinde de turistlere ve tüm vatandaşlara kayak yapma fırsatı sunuyor. 

KAR YAĞMAMASINDAN MEMNUN OLAN VATANDAŞLAR DA VAR!

Bu yılkı mevsim normallerinin dışına çıktığı görülen hava durumunun, sonuçlarından olan kar yağışının olmadığı kentte, bu durumdan memnun olan vatandaşlara da rastlanıyor.  Özellikle yaşlı kesim kar yağışının olmamasından memnun olduklarını belirtti. Geçmişte zorlu ve dondurucu soğukla karşılaştıklarını belirten ihtiyar vatandaşlar “Bundan yıllar öncesinde metrelerce kar yağardı ve çok zor zamanlar geçirirdik. Şehrin hemen alt kısmında yer alan Şıh Köyü’nden merkeze çıkamazdık. En fazla 10 dakikalık bir yol ama öyle kar yağardı ki köyde mahsur kalırdık. Şimdi kar yağmıyor diye millet üzülüyor! Üzülecek bir durum yok! Bırakında bir kere de rahat bir kış biz geçirelim. Kuraklık olabilmesinden korkuluyor ancak memleketimizin kaynak suları bizlere yeter. Birkaç kez de yağmur yağdı mı, hiçbir şey olmaz” dediler. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre yaklaşık 15 gün daha kar yağışı beklenmiyor. Açıklanan verilere göre bir sonraki kar yağışının, 28 Ocak Cumartesi günü görülmesi bekleniyor.