Messi Photoshop'la Erzurum'a geldi

Lalapaşa medresesinin önünde karla kaplı bir kış günü fotoğrafının önüne Messi fotoğrafı dahil edildi. Esprili yorumlar kısa süreliğine yüzlerde tebessüm oluşturdu, Messi photoshop'la da olsa Erzurum'a geldi.

Tarih: 13.11.2021 22:31
Messi Photoshop

Sinan AYDIN

Spor otoriteleri tarafından yeteneği ile 21. yüzylda dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Arjantinli oyuncu Lionel Messi, bugünlerde çeKtirdiği bir fotoğraf karesinde verdiği pozla Türkiye genelinde oldugu gibi Erzurum'da da gündem oldu. Fotoğrafın hikayesi şöyle...Messi'nin eşi Antonela Roccuzzo, Eyfel Kulesi manzarasıyla özel fotoğraflar paylaştı. Antonela Roccuzzo'nun Messi'yi fotoğrafladığı pozu ise sosyal medyada çok ilgi gördü.  Messi'nin bu pozu, futbolseverler tarafından Türkiye'deki çeşitli illerde tarihi ve turistik yerler ile tanınmış mekanlar önünde photoshop yapılarak paylaşıldı ve üzerine espriler yapıldı. Türkiye’nin çoğu il ve ilçesinin üzerine eklenen resim için Erzurum’da unutulmadı. Lalapaşa medresesinin önünde karla kaplı bir kış günü fotoğrafının önüne Messi fotoğrafı photoshop yöntemi ile dahil edildi. Fotoğraf çok ilgi gördü ve binlerce esprili yorumlar yapıldı. Yorumlar kısa süreliğine yüzlerde tebessüm oluşturdu, Messi photoshop'la da olsa Erzurum'a geldi.

PHOTOSHOP NEDİR?

Photoshop, önceden oluşturulmuş grafiklerinizi ve fotoğraflarınızı vektörel olarak değiştirip yapılandırabileceğiniz bir resim editörüdür.  Yani photoshop, yeni bir resim oluşturmaktan daha çok var olan resimler üzerinde düzenlemeler yapmanıza yardımcı olmaktadır. Photoshop Nasıl Kullanılır?  Grafik düzenleme yazılımları yeni bir grafiksel veri veya fotoğrafı yeniden oluşturmak yerine daha çok, önceden meydana getirilmiş bir verinin üzerinde düzenleme yapmaya yardımcı olur. Bu işlem yapılırken daha çok kullandığımız ögeler kesme, kopyalama ve silmedir. Kullanım amacı ise birçok farklı alana katkı sağlayabilir. Yıpranmış, soluk görüntü kazanmış fotoğrafları yeniden düzenlemeye, var olan bir fotoğrafa istediğiniz rengi vermede ve çeşitli eğlence faktörü oluşturulabilecek durumlarda kullanılabilir. Genel olarak Photoshop;  AdobeSystems’in geliştirdiği pixel tabanlı grafik ve fotoğraf işleme yazılımıdır. AdobePhotoshop, vektörel grafiklerle de çalışabilme imkanı sunmasına rağmen asıl güçlü olduğu yönü piksel tabanlı imajlar üzerindeki başarısıdır. Photoshop programını etkili kullanabilmek için programın neler yaptığını ve çalışma mantığını bilmek gerekir. Bunları bilirseniz hem öğrenme aşamasında kendinizi güdülemiş olur, hem de programın gerçek mantığını kavramış olursunuz.