Mevduat faizi gayrimenkulü olumsuz etkiledi

Finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını göz önünde bulundurarak yatırımda bulunan Erzurumlu vatandaşların yeni gözdesi mevduat faizi oluyor.

Tarih: 29.03.2024 22:55
Mevduat faizi gayrimenkulü olumsuz etkiledi

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Yatırım yapacak olan Erzurumluların hangi alanlarda yatırım yapacakları konusunda sık sık kafaları karışıyor olsa da parasının alım gücünü korumak isteyen vatandaş, mevduat faizlerinin genel olarak beklenen enflasyonun üzerinde olması nedeniyle parasını vadeli mevduatta değerlendiriyor. 

Birikimlerini bankadaki vadeli hesaplarına belirli bir süre için yatırmaları sonucunda elde ettikleri getiri miktarı mevduat faizi olarak biliniyorken, Emlak işletmecisi Cengiz Yurttaş şimdilerde popüler olan yatırım aracı hakkında konuştu. 

Yurttaş, “Şu anki şartlarda vatandaş parasını daire, iş yeri veya arsaya yatırmıyor ve en kısa yoldan bankalara mevduat faizine yatırıyor” diye konuşurken, Mevduat faizlerinin yüksek oluşunun gayrimenkulü de olumsuz etkilediğini belirtti. 

Vatandaşın alım gücüyle alakalı olarak ev satışlarında ve kiralarında düşüş olduğunu aktaran Yurttaş, “Vatandaşın alım gücüyle alakalı bir düşüş var. Özellikle daire ve konut kiralarında ciddi manada düşüş var ve eski fiyatlar konuşulamıyor. Gittikçe düşüyor ve sıfır daireler başta olmak üzere rağbet de azalıyor” diye konuştu.