MEVLANA VADİSİ BETON YIĞINI HALİNE GELDİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında yaptırılan Mevlana Vadisi etrafı harabeye dönüştü.

Tarih: 11.06.2023 19:37 Güncelleme: 11.06.2023 19:37
MEVLANA VADİSİ BETON YIĞINI HALİNE GELDİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Doğu'nun En Başarılı Projesi diye adlandırılan Mevlana Vadisini halini gören vatandaşlar bu sorunun biran evvel çözüme kavuşturulmasını istiyorlar. 

Mevlana vadisinin merdivenlerinin taşları yerinden sökülürken havuzun içindeki betonlar ise kırık halde olurken bu yürek burkan yerin yeniden onarılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, bu çirkin görüntülerin Erzurum’a yakışmadığını ifade ettiler. 

Vatandaşlar,” Erzurum’un palandöken ilçesinde yer alan bu güzelim Mevlana vadisinin bu halde olması Erzurum adına üzücü verici bir durum. Biz vatandaşlar olarak ailemizle hafta sonları gelip burada stres atıyorduk. Öncesinde bu yer Erzurum’un en gözde mekânlarından biriydi şimdi ise burası yıkık dökük kaderine terk edilmiş bir yer haline geldi. Mevlana vadisinin merdivenlerinin taşları sökülmüş havuzun içindeki betonlar ise kırık halde olurken bu yürek burkan yer haline gelmiş haldedir. Böylesine milyonluk yatırım çürümeye terk edilmesi biz vatandaşları üzmektedir. Şehrimizi yöneten yetkililerimiz niye her şeye bu kadar duyarsız kalıyorlar anlam vermiş değiliz. Yaz geldiği için ekonomik durumumuz iyi olmadığı için şehir dışına gidemiyoruz. Elimizde avucumuzda sadece bir parkımız vardı. Oraya ise artık gidemiyoruz. Gençlerin ve farklı amaçlar doğrultusunda kullanılan bir mesire alan şimdilerde viran halde. Bunun yansıra bilinçsiz toplum haline geldik. Belediye de temizlik ve bahçenin peyzajında çok yetersiz kalıyor. Mevzu yapmak değil. Mevzu bakıp yetiştirmektir. Peyzajındaki çimenlerin biçiminin yapılması şart. Bu açıdan da belediye hiç özverili değil. Evimizin yakınlarında ki bu parkta kaldırım taşları hep yıkık dökük halde. Çocuklarımızla geldiğimiz bu yer tehlike oluşturuyor. Çocuklarımız düştüğü takdirde kafasına bu kaldırım taşları yüzünden darbe alsa kimden hesap soracağız. Mevlana vadisinde güvenlik sorunu hat safhada olup güvenlik personellerinin yetersiz olması nedeniyle vadide ailemizle vakit geçirmeyi sağlıklı bulmuyoruz. Bakımsız ve virane bir park istemiyoruz. Bu sorunun biran evvel çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz.”