Milli Atlet Dilek Koçak'tan Türkiye Rekoru!

17-18 Şubat 2024 tarihlerinde Ataköy Atletizm Salonu’nda gerçekleşen Türkiye Büyükler Ferdi Salon Atletizm Şampiyonası’nda Erzurumlu Dilek Koçak, Türkiye rekoru kırdı.

Tarih: 19.02.2024 22:12 Güncelleme: 20.02.2024 13:29
Milli Atlet Dilek Koçak

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

17-18 Şubat 2024 tarihlerinde İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’nda gerçekleşen Türkiye Büyükler Ferdi Salon Atletizm Şampiyonası’nda, Erzurumlu Dilek Koçak, şampiyonaya damga vurdu. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün de sporcusu olan Milli Atlet Dilek Koçak, büyükler kategorisinin bir alt yaş grubu olan gençler kategorisinde olmasına rağmen büyükler kategorisinde yarıştığı Türkiye Şampiyonası’nda, daha önceki 800 metre koşu Türkiye rekorunu elinde taşıyan Dilek Koçak bir önceki rekorunu geride bırakarak yeni bir rekora daha imza attı. Dilek Koçak, Türkiye Şampiyonası’nda 800 metre koşuyu 2.02.46 süre ile tamamlayarak yine kendisinde bulunan 800 metre Türkiye rekorunu tekrardan kırarak Türkiye Şampiyonu oldu. Dilara Koçak’ın ve Atletizm Milli Takımı’nın antrenörü olan İsmail Güzeloğlu yaptığı açıklamada, Dilara Koçak’ın 2.02.48 ile 800 metre koşuyu tamamlayarak Türkiye rekoru kırarak Türkiye Şampiyonu olduğunu söyledi. Antrenör İsmail Güzeloğlu, Dilek Koçak’ın rekorla Türkiye Şampiyonu olması ile Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’na gitmeye bir adım daha yaklaştığını vurguladı. Güzeloğlu, yaptığı açıklamada, Dilek Koçak’ın geçen yıl Avrupa Şampiyonası’nda 800 metrede Avrupa 3.’lüğü ve 1500 metrede Avrupa Şampiyonu olarak 2 madalya ile yine bir ilki başardığını ifade etti. Milli Takım Antrenörü İsmail Güzeloğlu, yazın açık hava atletizm pistinde gerçekleşecek Türkiye Şampiyonası ile Dilek Koçak’ın daha iyi sonuçlar elde ederek Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’na gitmeye hak kazanacağına inandıklarını söyledi.

Güzeloğlu, yaptığı açıklamada, atletizm antrenörü olan Fesih Doğan ve Yavuz Bayram ile Erzurum’da atletizmciler için büyük bir emek verdiklerini, Erzurum’da yaz, kış, demeden gece, gündüz öğrencilerle birlikte çalıştıklarını ve bu çalışmaların sonucunda bu başarıların geldiği aktardı. İsmail Güzeloğlu sözlerini bitirirken Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi’ye, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde Spor Şube Müdürü Erdal Vahit Albayrak’a ve Erzurum’da bulunan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi Müdürü Muzaffer Bey’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İsmail Güzeloğlu Milli Takım Antrenörü: Dilek Koçak, 17 Şubat 2024 Cumartesi günü yapılan Türkiye Büyükler Ferdi Salon Atletizm Şampiyonası'nda, genç kategorisinde olmasına rağmen büyükler kategorisinde yarışarak 800 metrede Türkiye Şampiyonu oldu. Dilek Koçak aynı zamanda daha önce elinde bulunan Türkiye rekorunu, 2.02.46 ile tekrar kırarak 800 metrenin şu anda rekoru yine Dilek'te. Dilek Koçak, bir önceki rekorunu, 17-18 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen Türkiye Büyükler Ferdi Salon Atletizm Şampiyonası'nda 1 saniye daha aşağı çekerek 2 dakika 2 saniye ile rekor kırarak 800 Metre Türkiye Şampiyonu oldu. Dilek Koçak, bu derecelerle Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'na gitmeye biraz daha yaklaştı. Yazın açık pistte gerçekleşecek yarışmalar ile Dilek Koçak'ın olimpiyat derecesini de aşacağına inanıyoruz. Dilek Koçak, Erzurum'dan atletizmde olimpiyata gidecek ilk sporcu olmasını umuyoruz. Dilek Koçak zaten daha öncesinde de Türkiye'de bir ilki başarmıştı. 800 metrede Avrupa 3.'sü, 1500 metrede Avrupa şampiyonu olarak 2 madalya birden kazanarak bir ilki başarmıştı. Bu da Erzurum'da Fesih Doğan Hoca ve Yavuz Bayram Hoca ile büyük bir emek sarf ettiğimizi gösteriyor. Erzurum'da yaz, kış, demeden gece, gündüz sporcularımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu çalışmaların sonunda tabii ki ne ekersen onu biçersin. Biz de öğrencilerimiz için çok şeyler yaptık. Ektikten sonra arkamızı dönüp gitmedik. Sporcularımızın gelişimi için elimizden gelen her şeyi yaptık. Erzurum'da bizlere destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi'ye, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Spor Şube Müdürü Erdal Vahit Albayrak'ın büyük destekleri var. Erzurum'da bulunan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Müdürü Muzaffer Bey'in de çok büyük destekleri var.

 

“Dilek Koçak Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’na Gitmeye Çok Yaklaştı” 

Dilek Koçak, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'na gitmeye henüz kota almadı, ama kota almaya çok yaklaştı. Yazın, açık piste geçeceğiz; salon biraz daha dar olduğu için salonda dereceler daha kötü geliyor. Yazın açık pistte gerçekleşecek yarışmalarda Dilek Koçak'tan daha iyi dereceler gelmesi ile Paris 2024 Olimpiyatları'na kota alacağız. Bu da Erzurum'dan olimpiyata atletizme giden ilk sporcu olması demek. Birçok fedakarlık yapıyoruz. Fesih Doğan Hoca ile okuldan çıkar çıkmaz hemen direkt antrenmana geliyoruz. Okul sonrasında ailemizle geçireceğimiz vaktimizi burada atletizmci öğrencilerimizle geçiriyoruz; başarı da zaten böyle gelir.