Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, baba ocağında çiçeklerle karşılandı

Hemşehrilerinin yoğun ilgisini gören Bakan Tekin: "Heyecandan ayaklarım titriyor"

Tarih: 28.06.2023 11:06
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, baba ocağında çiçeklerle karşılandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, memleketi Erzurum'un Uzundere ilçesinde hemşerileriyle bayramlaştı.
Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve kurum amirleri eşliğinde ilçede bayramlaşma programı yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, program sonrası Tortum Şelalesi ve Uzundere Gölbaşı Mahallesi'ndeki baba ocağını ziyaret etti, annesi ve babasıyla bayramlaştı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı konuşmada, "Çocuklarınızı okula gönderiyorsunuz ama okula gönderdiğiniz çocuklara annelik ve babalık hukukunu ihmal etmeden üstünüze düşeni yapmanızı istiyorum. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmenlerimiz, tek başına bunu yapamaz" dedi.
Erzurum'daki bayramlaşma programından sonra baba ocağı Uzundere ilçesine geçen Bakan Tekin, burada partililer ve vatandaşlarca çiçeklerle karşılandı. Tekin, bayramlaşıp bir süre sohbet ettiği vatandaşlarla fotoğraf çektirip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.
Bakan Tekin, yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığının 1 milyon 200 bin personeli, 21 milyona yakın öğrencisiyle 85 milyonun tamamını ilgilendirdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, seçim süreci ve sonrasında, eğitimle ilgili bambaşka hayallerinin olduğunu ve "Türkiye Yüzyılı" diye bir kavram inşa ettiğini vurgulayan Bakan Tekin, "Cumhurbaşkanımız, '21'inci yüzyılda artık dünyadaki büyük devletler bize sormadan iş yapamayacak, çünkü bu yüzyıl bizim yüzyılımız olacak' dedi. Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecek ve taşıyacak kadrolar da Milli Eğitim Bakanlığı ve onun bünyesindeki okullarda yetişecek. Dolayısıyla aslında Cumhurbaşkanımız, bütün bu hayallerini, bütün bu ideallerini hayata geçirebileceği bir pozisyonda bizi değerlendirmiş oldu. Bu da heyecanımızı, yoğunluğumuzu ve manevi sorumluluğumuzu bir kat daha artırıyor" dedi.
Gelecek kuşaklar adına ülkedeki insanların daha ekonomik ve daha huzurlu bir ortamda yaşaması için çok çalışacaklarını ifade eden Bakan Tekin, bunun için ellerinden gelenin daha fazlasını yapacaklarını belirtti. Uzundere ve Erzurum'a, çalıştığı her kurumda ve dönemde elinden geldiği desteği vereceğini aktaran Tekin, görevi süresince vatandaşlardan özellikle "fiili ve kavli" dua istediğini dile getirdi.

"Öğretmenlerimiz tek başına bunu yapamaz"
Kendisinden destek istenilen her konuda elinden geldiğince memlekete hizmet etmeye çalışacağını belirten Bakan Tekin, şunları kaydetti:
"Çocuklarınızı okula gönderiyorsunuz ama okula gönderdiğiniz çocuklara annelik ve babalık hukukunu ihmal etmeden üstünüze düşeni yapmanızı istiyorum. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmenlerimiz, tek başına bunu yapamaz. Bir çocuğa hem anne hem baba hem kardeş hem abi hem abla hem de öğretmen olmasını istediğimizde biraz fazla yük yüklemiş oluyoruz. O yüzden fiili duadan kastım, önce kendi çocuklarımızı güzelce yetiştirmek için elimizden geldiğince anne baba, nene dede, vazifesini yerine getirmenizi istiyorum. Kavli dua da namazlardan sonra Allah'tan bizim için yardım dileyin. Şimdiden tek arzumuz budur. Herkesin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Büyüklerin de ellerinden öpüyorum."(İHA)