Milli gurur Gökhan Seven’e büyük jest

Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden Engelli Bilek Güreş Şampiyonu Gökhan Seven'e özel hediye

Tarih: 22.01.2024 22:12
Milli gurur Gökhan Seven’e büyük jest

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum Valiliği'nin himayesinde Olur Belediye Başkanı Sıddık DEMİRCAN ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan AYKUT'un destekleriyle, Gökhan SEVEN'e özel bir hediye sunuldu. Engelli şampiyona, Erzurum'dan akülü araç hediyesi alarak güçlü ve ilham verici duruşunu sürdürüyor.

Erzurum halkı, Gökhan SEVEN'e gelecek müsabakalarda da başarılar dileyerek, onun engelleri aşan azmiyle gurur duyuyor.

Gökhan Seven kimdir?

Erzurum'un Horasan ilçesinde 1978 yılında dünyaya gelen Gökhan SEVEN, bebeklik döneminde geçirdiği ateşli hastalık sonucunda tekerlekli sandalyeye mahkûm oldu. Ancak, engeline rağmen spora olan tutkusuyla hayata meydan okuyan Gökhan SEVEN, bugün Türkiye'nin gurur kaynaklarından biri olarak öne çıkıyor.

Atatürk Üniversitesi'nde memur olarak iş hayatına başlayan SEVEN, sporu hayatının merkezine koyarak büyük başarılara imza attı. Engelli bilek güreşi dalında 23 yıldır mücadele eden Gökhan SEVEN, Türkiye'yi dünya çapında temsil ederek birçok şampiyonluk elde etti. Brezilya'da kazandığı ilk dünya şampiyonasıyla adını duyuran SEVEN, çeşitli sıkletlerde 13 Dünya, 12 Avrupa, 2 Asya ve 2 Combat şampiyonluğuna ulaştı.

En son, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta düzenlenen 'Dünya Dövüş Oyunları'nda sol kolda Gürcü, sağ kolda ise Kazak rakiplerini yenerek 2 altın madalyanın sahibi oldu. Bu muazzam başarılarıyla Türkiye'nin engelli sporcuları arasında öne çıkan Gökhan SEVEN, aynı zamanda okçuluk ve halterde de başarılar elde etti. Kariyerine 2. kademe fitness antrenörlüğü unvanını ekleyen SEVEN, spor dünyasında fark yaratmaya devam ediyor.