Milli Sporcu Akademisyenden Sporun Önemi

Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi  Cebrail Gençoğlu, Amatör Spor Haftası’nda sporun öneminden ve katkılarından bahsetti.

Tarih: 12.10.2023 19:11
Milli Sporcu Akademisyenden Sporun Önemi

www. erzurumgunebakis.com/ Halik İbrahim Aktaş 

Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Milli Kick Boksçu olan Cebrail Gençoğlu, Amatör Spor Haftası’nda sporun kişisel gelişim, fizyolojik ve psikolojik katkılar sağladığını aktardı. Gençoğlu, spor yapan bireylerin yaptığı işlerde daha iyi bir odaklanmaya sahip olduklarını belirtti.

Sporun Önemi

“Şöyle sporun sadece spora değil, kişisel gelişime, yaşam kalitesine kadar birçok şeye kadar katkısı var. Biz sporcularımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı spora yönlendirmek işitiyoruz. Bizim asıl nihai amacımız, hepsi başarılı sporcu olsun, hepsi milli sporcu olsun anlayışından ziyade, sporun getirmiş olduğu fizyolojik, psikolojik faydaları öncelikli olarak görüyoruz. Spor, öncelikle bir insana bir özgüven, yaşama disiplinin kazandırıyor. Dolayısıyla spor yapan bir insan, hem fiziksel olarak kendini daha dinç hissediyor hem de mental olarak, psikolojik olarak yaptığı işe daha iyi odaklanabiliyor. Spor odaklanma yeteneğini artırıyor.” 

Spor Sadece Başarı Değil Hayat Kalitemizi Artıran da Bir Araç

“Spor, karar verme sürecinin hızlandırıyor. Biz sporu sadece başarı odaklı değil de genel hayat kalitemizi artıran bir araç olarak görmeliyiz. Spor aynı zamanda da bu yetenekli gençlerimizin, çıkıp daha büyük amaçlar uğruna, kendi mahallelerinden, illerinden ve ülkelerinden çıkıp Avrupa, Dünya arenalarına Türk Bayrağı’nı temsil edebilecekleri, Türkiye adına yarışabilecekleri de bir platform. Yetenekli olan sporcular, bu alanda doğru antrenmanlar yaptığı sürece milli sporcu olma, hem Türk Bayrağı adına yarışma şansını elde ediyor, hem de bu konuda sportif açıdan bir kariyer oluşturabiliyor.”