Milli Yol Partisi Milletvekili Adaylarını tanıttı

Milli Yol Partisi Erzurum İl Başkanlığı düzenlediği iftar yemeği programında, 28. Dönem Erzurum Milletvekillerini tanıttı. Düzenlenen programa parti genel başkan yardımcısı, parti üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Tarih: 14.04.2023 10:52
Milli Yol Partisi Milletvekili Adaylarını tanıttı

Günebakış/Talha KOCA

Geçtiğimiz Çarşamba günü Milli Yol Partisi Erzurum İl Başkanlığı partililerine, sevenlerine ve Erzurum Basınına yönelik iftar programı düzenledi. Düzenlenen programda 28.Dönem Erzurum Milletvekili Adaylarının tanıtımı yapıldı. Palandöken İlçesine bir restoranda organize edilen etkinliğe Milli Yol Partisi Genel Başkan Yardımcı Cevat Özer, Erzurum İl Başkanı Recep Şendur, 6 milletvekili adayı, partinin sevenleri ve çok sayıda gazeteci katıldı. Büyük Birlik Partisi’nden ayrılan ve yaklaşık 8 ayda teşkilatlanmış bir parti olduklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı Cevat Özer, toplamda 56 ilde il başkanlığı kurduklarını söyledi.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI VE RESMİ BİR İTTİFAKLARI YOK!

Yaklaşan seçimler için Erzurum’dan 19 millet vekili aday adayı olduğunu aktaran Genel Başkan Yardımcısı Özer, seçimlere cumhurbaşkanı adayı çıkarmadıklarını ve herhangi bir ittifakta da yer almadıklarını söyledi. Partililerine cumhurbaşkanlığı seçiminde istedikleri adaya oy vermeleri söyleyen Cevat Özer, kendilerinin de bir taraftan da Millet İttifakına yakın olduklarının da bilgisini verdi. İftar yemeği sonrasında ilk konuşmayı yapan Milli Yol Partisi Dış İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Ankara 2. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Cevat Özer, Milli Yol Partisi tüm ittifakların dışında kalarak milletin huzuruna çıkmıştır. Bizleri yeni kurulmuş bir parti olarak görmeyin. Milli Yol Teşkilatları Şehit Liderimiz merhum Muhsin Yazıcıoğlu öğretileri ile yetişmiş, otuz yıllık siyasi bilgisi ile ülkeyi yönetebilecek kadrolara sahiptir. Bu anlamda tüm milletimizin oyuna talibiz” diye konuştu. 28. Dönem Erzurum Milletvekili adaylarının tanıtımını yapan Özer, “Erzurum Milletvekili Adaylarımız sırasıyla ilk sıra da Erzurum’un öz evladı ve bu zamana kadar İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Cavit Babur var. Şu an bazı sebeplerden dolayı aramızda değil. Ardından ikinci sırada Adnan Ayhan, 3. sırada Zafer Kaya, 4. sırada Ahmet Taniş ardından 5. sırada Naci Kırık ve son sırada da Bünyamin Akbaş yer alıyor.” şeklinde sıraladı.

Adayların tanıtımının ardından sözü alan Milli Yol Erzurum İl Başkanı Recep Şendur “Bundan iki buçuk yıl önce antidemokratik bir kongre ile ebedi liderimiz, şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun partisinden ayrılmak zorunda kalıp, şehidimizin yol arkadaşları ile Milli Yol Hareketini başlatarak yeni bir yola çıktık. Bir yıl boyunca tüm ülkede istişareler yapıldı. Yapılan istişarelerin sonucunda partileşme kararı alındı. Alınan bu karar neticesinde 2021 yılının Aralık ayında Milli Yol Partisi olarak, İçişleri Bakanlığına kuruluş dilekçemizi verdik. 1992 milli mutabakat metnine sadık kalarak, o ilk gün ki heyecanla partimizi kurduk. Kuruluştan itibaren on bir ay içerisinde süratle ve hummalı bir şekilde il teşkilatlarını kurup, kongrelerini yapıp nihayetinde 1. olağan kongremizi de yaparak 2023’e genel seçimlerine katılma hakkını aldık. Kongreden sonra süratle istişarelerimizi yaparak 2023 seçimlerine kendi ismimizi, kendi logomuz ve kendi aday listelerimizle katılma kararı aldık.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Erzurum il başkanı Recep Şendur konuşmalarına şöyle devam etti: “Erzurum özelinde çalışmalarımız parti programımızın özeti olan adalet, liyakat ve üretim üzerine projelendirilmiştir. Her şeyden önce Erzurum’umuzun hak ettiği yere gelebilmesi için önceliğimiz göç ekonomik sorunlar, işsizlik, adil düzen ve liyakatli yönetim. Bu konuda ana hedefimiz tüketen değil, üreten Erzurum olmak. Ülke ekonomisine lokomotif bir Erzurum! Üretim tesislerini oluşturup, bölgenin de ana üreticisi konumuna geçmek. Bunun dışında il dışında bulunan, Erzurumlu yatırımcılar, siyasiler, dernekler, federasyonlar kanalı ile güçlü Erzurum lobisini oluşturarak devlet yönetimine katkı sunmak. Nihayetinde Erzurum’un hak ettiği özelliği, istihdamı üretimi ile ekonomik sıkıntıları bitmiş, refah içinde yaşanabilir göçün durduğu bir kent oluşturmak.”

Düzenlenen programda yapılan konuşmaların ardından Erzurum İl Başkanı Şendur, katılımcıların bayramını kutlayarak “Değerli misafirlerimiz öncelikle genel merkezimize il ve ilçe teşkilatlarımıza ve adaylarımıza çalışmalarında başarılar dilerim. Şimdiden Türk İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı kutlar 2023 genel seçimlerinin vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Haktan niyaz ederim.” söyledi.