MİLYONLARA BEDEL REKLAM

Sevilen yarışma MasterChef Türkiye 2021'de bu haftanın dış çekimi Erzurum'da yapıldı. Yüzbinlerce Dadaş TV8 ekranlarına kilitlendi, Acun Ilıcalı'ya sosyal medyadan övgü yağdı.

Tarih: 08.10.2021 17:23
MİLYONLARA BEDEL REKLAM

Sinan AYDIN

MasterChef Türkiye 2021'de 7. haftanın 3. dokunulmazlık oyunu için yarışmacılar Erzurum'a geldi. Ekip, oyun öncesi kadim şehir Erzurum'un tadını çıkardı. Yarışmacılar tarihi ve turistik yerleri gezdiler, Palandökende eğlendiler, cağ kebap yediler. Sevilen yarışma MasterChef Türkiye 2021'de bu haftanın dış çekimi Erzurum'da yapıldı. Haftanın 3. dokunulmazlık oyunu, tarihi çifte minareli medrese içinde oynandı. Yarışmanın başında alana çağırılan Erzurum Büyüehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'un şanlı tarihinden bahsedip kış turizm başkenti olduğunu hatırlatıp herkesi Palandöken'e kayak yapmaya davet etti. Başkan Sekmen, MasterChef ekibine ve heerimiz Acun Ilıcalı'ya 'hoş geldiniz' deyip memleketimizin tanıtımına katkıları için teşekkür etti.

GLİKO MEŞHUR OLDU

Daha sonra Somer Şef, ekibin konuk olduğu Çifte Minareli Medrese'nin hikayesini anlattı. Dokunulmazlık oyununda yarışmacıların yapacakları yemekler, ayran aşı çorbası, yumurta pilavı, gliko, şalgam dolması ve kadayıf dolması olarak açıklandı. Yemekler arasında yer alan Gliko bir anda meşhur oldu, sosyal medyada Erzurumlulararasında espri ile karışık yorumlar yapıldı.  MasterChef Erzurum Jürisinde; Acun Ilıcalı, Banu Dedeman – Turizmci, Aydoğan Süer – İşletmeci, Merve Özvey – Erzurumlu Sanatçı, Y.Hakan Oral – ETB Başkanı, Et Üreticisi Ali Karataş – Cağ Kebap Ustası, Ömer Atik – Tatlıcı, Oktay Güven – Kudaka ve Sevda Yürüsoy – Yöresel Lezzet Uzmanı yer aldı. Tarih ve gastronomi şehri olan Erzurum'da Mavi takım ile Kırmızı takım, son kez dokunulmazlık mücadelesi verdi. Jüri üyesi dokuz isim, hazırlanan beş yemeğin tadımını yaptıktan sonra oylarını kullandı ve dokunulmazlığı kazanan takım belli oldu.

MASTERCHEF'TE 3. DOKUNULMAZLIK OYUNUNU KİM KAZANDI?

Büyük ilgiyle takip edilen MasterChef Türkiye'de dün akşam üçüncü dokunulmazlık oyunu heyecanı vardı. 7 Ekim Perşembe bölümünde takımlar, tarihi Çifte Minare Medresesi'nde dokunulmazlık mücadelesi verdi. MasterChef 2021'in 86. bölümünde dokunulmazlık oyunu menüsünde Erzurum yöresinin beş meşhur yemeği vardı. Şefler, bu yemeklerin hazırlanması için bir saat süre verdi. İki takım da yemeklerin dağılımı yaptıktan sonra kolları sıvadı ve tüm hünerlerini sergiledi. MasterChef 2021'de üçüncü dokunulmazlık oyununa Acun Ilıcalı ile birlikte dokuz misafir katıldı. Takımların hazırladığı yemekler, konuklara ikram edildi.

ERZURUM TV8 EKRANLARINA KİLİTLENDİ

Tadım sonrasında misafirler, yemekler için oylarını kullandı. Şefler, verilen oyların sayımını tek tek yaptı. Heyecanın dorukta olduğu bu anlarda bir zarfın içinden iki oy çıkması şaşkınlık yarattı. Kırmızı takım için verilen bu oyun, bir misafirin yağmur yağması nedeniyle aynı zarfa koymasından olduğu anlaşıldı. Beş çeşit yemek için verilen toplam 45 oyun sayımı sonrasında Mavi takım, 27-18 skorla üçüncü dokunulmazlık oyununu kazandı. Böylece Mavi takım, haftayı 3-0 galip kapattı. Böylece Mavi takım yarışmacıları, MasterChef'in sekizinci haftasına kalmayı garantiledi. Erzurum program boyunca tüm Türkiye'ye tanıtıldı, müthiş bir reklam oldu. Yüzbinlerce Dadaş TV8 ekranlarına kilitlendi. Program sonrası Acun Ilıcalı'ya sosyal medyadan teşekkür mesajları yayımlanıp övgü dolu sözler kullanıldı.