MİLYONLUK YATIRIM SU ÇEKTİ

Erzurum’un yeni müzesinin giriş bölümünün duvarları ve tavanından sular akıyor.

Tarih: 07.12.2023 10:09
MİLYONLUK YATIRIM SU ÇEKTİ

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Dünya standartlarında ileri teknoloji ile donatılan Erzurum’un yeni müzesinin tavandan biranda sular boşalmaya başlandı.

 Yaklaşık 46 milyon TL’ye mal olan ve 11 bin metrekare kapalı alana sahip yeni müze binası 3 bloktan oluşurken  Erzurum’un yeni müzesinin tavanı ve duvarlarından  sular akıyor. 

Daha 4 ay önce hizmete giren Erzurum’un şehir merkezindeki Üç Kümbetler'in yanında 11 bin metre kare alanda kurulan, iki katlı, içerisinde sinevizyon, laboratuvar, çocuk oyun alanı, kütüphane ve konferans salonları bulunan Erzurum Müzesinin duvarları ve tavanında oluşan çatlaklardan ötürü sular akıyor. 

Milyonluk müzenin yoğun kar yağışının ardından duvarlarından sular akmaya başladı. Müzenin girişindeki duvarları ve tavandan sızan sular zemine akıyor.  Yağışlı havalarda akan su hoş görüntü oluşturmuyor.  Bazı kamu kurumlarında küçük sıkıntılar yaşanabiliyor. Özellikle bu sıkıntılar daha çok ortaya çıkıyor.

Yetkililerin bu konuda gerekli incelemeyi yapması ve tavandan ve duvardan sızan suya önlem alınması gerektiğini ifade eden vatandaşlar,  bu sorunun biran evvel çözüme kavuşturulması gerektiğini söylediler.

Vatandaşlar,” Yeni 3, 4 ay önce hizmete giren ve dünya standartlarında ileri teknoloji ile donatılan Erzurum’un yeni müzesinin bu tür görüntüler oluşması hoş değil. Yetkililerin bu sorunu biran önce çözüme kavuşturmasını bekliyoruz.”