MİLYONLUK YATIRIMIN KAPISINA KİLİT VURULDU

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 yıl önce yaptırılan Galeria AVM olarak yapılan yerin akıbeti merak konusu oldu.

Tarih: 11.06.2023 19:10
MİLYONLUK YATIRIMIN KAPISINA KİLİT VURULDU

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

İçerisi yıkık dökük olan milyonluk yatırımın kapsına kilit vurulurken alışveriş merkezi beton ve camdan oluşan hayalet binaya dönüşmüş halde iken vatandaşlar ise bu  harabe yerin Erzurum’a çirkin görüntü oluşturduğunu bu sorunun biran evvel çözüme kavuşturulması gerektiğini söylediler.  İstasyon Meydanı’ndaki Galeria AVM’nin, hizmete açıldığı ilk dönemde oldukça büyük ilgi gördüğünü, ancak açıldıktan sonra tüm cazibesini kaybetti. 

Boş kalan AVM'nin duvarlarına çeşitli yazılar yazıldığı görülürken, duyarsız vatandaşlar tarafından bina üzerindeki birçok camın kırıldığı gözlerden kaçmadı. Neden ve kim tarafından zarar verildiği bilinmeyen yapının dış cephesinin de zarara uğradığı ve bazı bölümlerde tuğlaların bilinçli bir şekilde kırıldığı görüldü. Eski AVM binasının bu hale gelmesine üzüldüklerini dile getiren bazen buraya eğlenmeye gelen kişilerin ateş yakıp çevreye rahatsızlık verdiğini söyledi. Bu tarz hareketlerin çevre sakinlerini tedirgin ettiğinin altını çizen vatandaşlar, hem milli servete zarar verildiğini hem de insanların huzurunun kaçırıldığından yakınarak bu durumun çözülmesini istiyor.

Galeria Ticaret Merkezi, sessizliğe gömülürken Galeria Ticaret Merkezi’nin faaliyette olduğunu zanneden vatandaşlar, görür görmez şaşkına döndüler.

Bu yerin yeniden eski günlerine kavuşturulması çağrısında buluna vatandaşlar, modern bir tesisin bu hale gelmiş olması üzüntü verici olduğunu ifade ettiler. 

 vatandaşlar, “Erzurum şehir merkezinin ücra bir noktası olarak adlandırılabilecek bu bölge, Galeria sayesinde canlanmış ve büyük bir hareket kazanmıştı. Bu merkezin atıl halde bulunuyor oluşu, ekonomik ve sosyal anlamda bu bölge için büyük bir kayıp. İşyeri sahipleri bir araya gelerek, buradaki faaliyetlerine yeniden başlasınlar. Modern bir tesisin bu hale gelmiş olması Erzurum adına çok üzüntü vericidir.”