MİNİBÜSLERDE KARTLI BİNİŞ OLSUN

Şehir içi toplu taşıma otobüslerinden faydalanmak için biniş esnasında Erzurum kart kullanan vatandaşlar minibüslerde de kartlı sisteme geçilmesini istediler.

Tarih: 22.08.2023 17:04 Güncelleme: 22.08.2023 22:59
MİNİBÜSLERDE KARTLI BİNİŞ OLSUN

www.erzurumgunebakıs.com / Sedanur Bingöl 

Konuyla alakalı görüşlerini aldığımız vatandaşlar, ödeme yapmak için otobüslerde bulunan kart okuma cihazlarının minibüsler de de olması gerektiğinin ifadelerinde bulundular. 

Vatandaşlar, “kartlı geçişlerin biraz daha ekonomik olacağını düşünüyorum en azından pratik, sürekli bir para alışverişi olmaz.”

“Sağlık açısından da daha iyi olur çünkü gün içinde bahsi geçen para herkesin elinde. Göremediğimiz milyonlarca mikrop bu para alış veriş sürecinde kişiden kişiye geçerek hastalıkların artmasına ya da bağışıklık sistemimizin zayıflamasına neden oluyor.”

“Minibüslerde nakit olarak yapılan para alışverişi bir yerde can güvenliğimizi de etkiliyor çünkü şoför aracı kullandığı anda para alımı ya da para üstü verdiği için dikkat dağınıklığı meydana geliyor ve kaza yapabilecek raddeye, çoğu kez de kazalara sebep oluyor. Bu durumun tam tersi yaşanmasında ise şoför yola odaklandığı için para üstü verirken bilmeyerek eksik vermesi durumunda sinirlenip tartışma çıkaran vatandaşlar da olabiliyor.”